Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΝΔ:Υπερασπίζεται τη δολοφονική ρατσιστική βία ...απ όπου κι αν προέρχεται (Video)


Επαναφέρουμε σήμερα βίντεο από εκδήλωση του φασιστικού περιοδικού Patria, στο οποίο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, απορρίπτει κατηγορηματικά τη θεωρία της καταδίκης της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται. Μεγαλύτερη αξία όμως από τη δήλωση του Βορίδη έχουν οι συμμετέχοντες στα πάνελ της εκδήλωσης, καθώς στο ρόλο των ομιλητών συναντούμε “μαζί” στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, Χρυσαυγίτες και φυλακισμένους ακροδεξιούς για επιθέσεις σε μετανάστες και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων.


Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στη “3η γιορτή Patria...με εθνοπάθεια”, του περιοδικού Patria, μόλις 2 χρόνια πριν και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2011. Μεταξύ των ομιλητών οι Παπαγεωργίου, Χατζής, Ζαφειρόπουλος, Σιδέρη, Βορίδης, Πλεύρης, Γιαννάτος, Κωτούλας, Δούμας, Χιδίρογλου κ.α. Τα όσα απίστευτα θα δείτε στα video που ακολουθούν αποκαλύπτουν μια μεγάλη “εγκληματική συμμορία”, με άμεσες προτροπές στη βία και εκλεκτικές συγγένειες με τα τάγματα εφόδου των φασιστών.

Πλεύρης: Αν επιλέξουν την κλιμάκωση θα χυθεί αίμα!

Στην ίδια εκδήλωση του περιοδικού Patria, αλλά σε διαφορετικό τραπέζι συζήτησης, συμμετέχει το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης. Το θέμα της συζήτησης ο νόμος για την Ιθαγένεια και ο κ.Πλεύρης ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, σε βαθμό που επέμβαση της εισαγγελίας κρίνεται εκ των ων ουκ άνευ.
 
 
Ξεκινάει την εισήγησή του με ευχαριστίες στο δικηγόρο που προσέφυγε κατά του νομοσχεδίου στο Συμβούλιο Της Επικρατείας. “Η προσφορά του Γιάννη -ο δικηγόρος και στέλεχος της Χρυσής Αυγής- είναι ισάξια, σα να έχει συμμετάσχει σε πολεμική σύρραξη. Διότι η προστασία του Αίματος είναι ο μοναδικός τρόπος να σωθεί η ελληνική κοινωνία”, αναφέρει ο κ.Πλεύρης για να συνεχίσει το ναζιστικής προέλευσης παραλήρημά του.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Πλεύρη δύο είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της μετανάστευσης. Η φύλαξη των συνόρων και τα “αντικίνητρα” όπως χαρακτηριστικά λέει, παραμονής των μεταναστών στη χώρα.

Όπως ο ίδιος εξηγεί καταχειροκροτούμενος “η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί!”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η ερμηνεία που δίνει στα “αντικίνητρα”. Ο Πλεύρης -σύμβουλος του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη- εξηγεί αναφερόμενος στους μετανάστες: “Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. […] Πρέπει να περνάνε χειρότερα -από τις χώρες τους-. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ!”

Αυτά όμως δεν είναι τίποτα, μπροστά σε όσα επιφυλάσσει στους ιδεολογικούς του αντιπάλους και ακούγονται ανατριχιαστικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Θάνος Πλεύρης με στόμφο περιγράφει το σχέδιο εξόντωσης των αντιπάλων του λέγοντας πως “το ελληνικό έθνος θέλει εθνική κοινωνία, δεν θέλει καμία πολυπολιτισμική, πολυεθνική κοινωνία και να ξέρουν ότι αν επιλέξουν την κλιμάκωση και τον πόλεμο το αίμα που θα χυθεί δεν θα είναι αίμα Ελλήνων, θα είναι αυτών που προδίδουν αυτό τον τόπο ευθέως”. Από το κλείσιμο της ομιλίας του Πλεύρη δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στη νομιμότητα, που για τα στελέχη της ΝΔ, μάλλον δεν σημαίνει τίποτα η τήρηση της. “Θέλουμε τη νομιμότητα στο βαθμό που υπερασπίζεται το ελληνικό έθνος. Αν δεν το υπερασπίζεται θα κάνουμε ότι χρειαστεί...” τονίζει το στέλεχος της ΝΔ.

 

Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στον Άγιο Παντελεήμονα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας παίρνει καθαρή θέση υπέρ της βίας που ασκούν οι “κάτοικοι”, που όπως πρόσφατα αποδείχτηκε δεν είναι παρά μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει ο Βορίδης “στον Άγιο Παντελεήμονα έχουμε πολίτες που έχουν προσπαθήσει να ενεργοποιήσουν όποιο νομικό οπλοστάσιο έχουν στη διάθεσή τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Αφού εξάντλησαν αυτό, οι πολίτες οργανώθηκαν για να υπερασπιστούν τη γειτονιά τους. Εκεί ξαφνικά αρχίζουν οι συλλήψεις και οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων”.

Ακόμη πιο αποκαλυπτικός όμως είναι ο Βορίδης, όταν αναφέρεται στη τήρηση του νόμου στην περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα από τις περιβόητες επιτροπές κατοίκων και τις ομάδες κρούσεις των φασιστών.

Ο Μάκης Βορίδης τονίζει πως “ ο νόμος υπάρχει. Ο τρόπος που οργανώνεται η αντίσταση των κατοίκων όμως, ενδέχεται να ενέχει και συγκρούσεις και αντιστάσεις οι οποίες με τη στενή έννοια παραβιάζουν το νόμο. Επομένως το νόμο τον κοιτάμε, αλλά πρέπει να ξέρουμε και τι εξυπηρετεί”, για να υποβάλλει στη συνέχεια εύλογα ερωτήματα: “Ο νόμος είναι νομιμοποιημένος; Η κυβέρνηση πράττει με νόμο δίκαιο και ακέραιο κάθε φορά, μεταχειριζόμενη με τον ίδιο τρόπο όλους τους πολίτες;”

«Ακούω καμία φορά την περίφημη ξέρετε συζήτηση να καταδικάσουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Εγώ θα πω το εξής: Η αντίσταση μιας κοινωνίας κρίνεται από το τι υπηρετεί κάθε φορά η κάθε πράξη. Που σημαίνει ότι εγώ δεν μπορώ να έχω μία γενική τοποθέτηση απέναντι σε αυτό. Να το πω πολύ απλά: Εάν η αντίσταση εξυπηρετεί ένα ηθικό αίτημα, δεν μπορεί να καμφθεί αυτό το ηθικό αίτημα από την επίκληση της νομιμότητας».



O Μάκης Βορίδης λοιπόν, μιλώντας σε ένα ακροδεξιό ακροατήριο και έχοντας στο πλάι του γνωστούς “ακτιβιστές” της Δεξιάς, προέτρεψε σε βίαιες ενέργειες κατά το δοκούν, με βάση το αόριστο ηθικό αίτημα. Κλείνει μάλιστα την τοποθέτησή του προειδοποιώντας ότι το εθνικό κίνημα θα βρίσκεται συνεχώς μπροστά σε τέτοιες συγκρούσεις, παρά το γεγονός ότι “μέρα με τη μέρα ισχυροποιείται ένα ρωμαλαίο πατριωτικό κίνημα, […] που το καθεστώς εχθρεύεται.

 
 
Ο ισλαμοφοβικός σύμβουλος Σαμαρά που μοιράζει εξώδικα

Την σκυτάλη από τον Πλεύρη στη συζήτηση για το μεταναστευτικό και το νόμο για την Ιθαγένεια πήρε ο σύμβουλος του πρωθυπουργικού γραφείου σε τέτοια ζητήματα Ιωάννης Κωτούλας, που προσφωνείται ως υπεύθυνος του τομέα μεταναστευτικού της ΝΔ. Πρόκειται για το στέλεχος της ΝΔ που απέστειλε εξώδικο στο left.gr για αντιδεοντολογική δημοσιογραφία. Ο Κωτούλας ενημερώνει λοιπόν το κοινό ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι πληθυσμιακός επoικισμός. Γιατί “ οι μετανάστες δεν έρχονται στην Ελλάδα για εργασία, αλλά με ένα σκοπό. Να ζήσουν για πάντα. Αυτό σημαίνει πληθυσμιακή και εθνολογική αλλοίωση” κατά το σύμβουλο του πρωθυπουργού για να συμπληρώσει: “ Υφιστάμεθα εισβολή και το να λες δεν σε καθιστά ακραίο ή ακροδεξιό, αλλά Ελλήνα πατριώτη”.

Έτσι ο Κωτούλας, αφού επιτίθεται χυδαία στην Αριστερά, προτείνει να παραμείνουν στη χώρα “οι μετανάστες που θα αποδείξουν ότι θέλουν να γίνουν Έλληνες και δεν θέλουν να κρατήσουν την προγονική τους καταγωγή”. “Να μην είναι αυτό που ήταν πριν”, λέει Κωτούλας που είμαστε βέβαιοι ότι μνημονεύει πολλές φορές και την ελληνική ομογένεια στους λόγους τους.

Ο χειρότερος όμως εχθρός δεν είναι άλλος από τους Ισλαμιστές κατά τον Κωτούλα. “Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι μετανάστες που οι αξίες τους είναι ασύμβατεςμε τον Ευρωπαικό πολιτισμό” αναφέρει ο Κωτούλας για να συμπληρώσει ότι προετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις κ.α

Σιδέρη: Το σύστημα αλλώνεται από μέσα

Για την Σιδέρη που συμμετέχει στις εκδηλώσεις του περιοδικού Patria ως τομεάρχης Β2 της Νέας Δημοκρατίας δεν χρειάζονται συστάσεις. Τα σχόλια της στα κοινωνικά δίκτυα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και οι δράσεις της στον Άγιο Παντελεήμονα είναι γνωστές. Συμμετέχοντας στο ίδιο πάνελ με τον Βορίδη, αφού χαιρετίζει την εκδήλωση στην οποία “χτυπάει η ελληνική ψυχή” ξεσπάει εναντίον του κράτους της μεταπολίτευσης “που νομοθετεί υπέρ μεταναστών και εναντίον των Ελλήνων”, καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει “σε αυτό τον τόπο την ιστορία τη γράφουν οι ηττημένοι, αλλάζοντας το πολίτευμα”. “Γι' αυτό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, Αγ. Παντελεήμονα, Πομακοχώρια κ.α. Χτυπούν πλέον οι νέοι Έλληνες”.



Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το σχέδιο που αποκαλύπτει για ένωση της δεξιάς. “Ας ηχήσουν για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση οι σειρήνες της Αντεπίθεσης. Να κηρύξουμε πανστρατιά, γιατί το σύστημα αλλώνεται από μέσα και όχι στο περιθώριο” αναφέρει το γαλάζιο στέλεχος.

Οι εκλεκτικές συγγένειες της Νέας Δημοκρατίας και το προσκλητήριο ενότητας

Οι εκδηλώσεις του φασιστικού περιοδικού Patria πραγματοποιούνται τον Απρίλιο του 2011. Τα κορυφαία στελέχη σήμερα της Νεας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης είναι βουλευτές του ΛΑΟΣ, ενώ μερικούς μήνες μετά θα προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία όμως του Αντωνη Σαμαρά εκπροσωπείται σε θεσμικό επίπεδο στις εκδηλώσεις από στελέχη του κόμματος και της νεολαίας. Μεταξύ αυτών η Σιδέρη, ο Χιδίρογλου -συνεργάτης του περιοδικού, αλλά και του Μειμεράκη, ο Κωτούλας και Κώστας Χατζής. Ποιο είναι όμως το περιοδικό που τους φιλοξένησε;

Πρόκειται για ακραίο εθνικιστικό περιοδικό, εκδότης του οποίου είναι ο Δημήτρης Παπαγεωργίου. Ο Παπαγεωργίου, γνωστός στον εθνικιστικό χώρο, συνελήφθη ανάμεσα σε 40 νεοναζί που επιτέθηκαν σε αντιρατσιστική εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων. Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Ιός -της ΕΦ.ΣΥΝ πλέον- “Το πρωί του περασμένου Σαββάτου (23.1.10), έξι συνδικάτα και μαζικοί φορείς (ανάμεσά τους η Β΄ ΕΛΜΕ, ο τοπικός σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και δυο σωματεία νοσοκομειακών) είχαν προγραμματίσει αντιρατσιστική συγκέντρωση στο σταθμό του μετρό της Πανόρμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιδρομή, δυο βδομάδες νωρίτερα (10.1.10), ακροδεξιών σε πολιτιστικό στέκι της περιοχής κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό».

Η επιδρομή εκείνη, από 20 περίπου μασκοφόρους εθνικοσοσιαλιστές που προπηλάκισαν τους συγκεντρωμένους, είχε επικροτηθεί πανηγυρικά από μερίδα της κοινοβουλευτικής ακροδεξιάς: το βίντεο του τρομοκρατικού «χάπενινγκ» κι η προκήρυξη των επιδρομέων, που υπέγραφαν ως «Αυτόνομοι Εθνικιστές», διακινήθηκαν από την ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελληνικές Γραμμές» των στελεχών του ΛΑΟΣ Παναγιώτη Δούμα και Χρήστου Χαρίτου, για να υιοθετηθούν ταχύτατα από ιστοσελίδες της νεολαίας και τοπικών οργανώσεων του κόμματος.[...]Οι συλληφθέντες ανήλθαν σε 45, οι 13 απ’ τους οποίους ανήλικοι. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες κλπ. Ομόφωνα προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος της «Ελεύθερης Ωρας» κι αρχισυντάκτης του «Ελεύθερου Κόσμου».

Μάλιστα η 2η Γιορτή PATRIA που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου στον πολυχώρο «Χρώμα», στο Σύνταγμα έκλεισε με το μήνυμα του εκδότη του περιοδικού, Δημήτρη Παπαγεωργίου μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. 
 
  
Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εν γνώσει τους επομένως βρέθηκαν στην εκδήλωση του πρώτου προφυλακισμένου για ρατσιστική βία στην Ελλάδα, πριν ανακαλύψουν τις θεωρίες για τα άκρα και την καταδίκη της βίας. Μάλιστα πολλά στελέχη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ, συνυπογράφουν με γνωστές φιγούρες της ακροδεξιάς, κείμενο συμπαράστασης στον Παπαγεωργίου, στο οποίο κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη και ζητούν την άμεση αποφυλάκισή του. Μεταξύ των υπογραφών συναντούμε αυτές του Φαήλου Κρανιδιώτη και του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Είναι προφανές πως προκύπτει μείζον ζήτημα πλέον για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς οφείλει να πάρει θέση για τη συμμετοχή στις ακδηλώσεις και κυρίως τα λεγόμενα των στελεχών της.

Παραθέτουμε ένα σύντομο βιογραφικό των λιγότερο γνωστών ομιλητών, των εκδηλώσεων των ημερών εκείνων.

Κώστας Χατζής

Κορυφαίο στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας. Στα μαθητικά του χρόνια ήταν ενεργό μέλος της Μ.Α.ΚΙ. Χαλκίδας. Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ιδρυτής της Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Μ.Ι.Θ.Ε. και ενεργός μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Χαλκίδας. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. από το 2004 μέχρι και την αποχώρηση του από την ΟΝΝΕΔ. Έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Επικοινωνίας στον ιδιωτικό τομέα και στο Υπουργείο Πολιτισμού (2009).

Υπήρξε υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στις εκλογές του 2010, που τις έχασε από τον σημερινό γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εσωτερικής περιόδου, αλλά και μετά, εξαπέλυε συνεχώς καταγγελίες και κατηγορίες προς τον Παπαμιμίκο, φτάνοντας στο σημείο να αποχωρήσει.

Γιάννης Παναγιωτακόπουλος

Έχει αναδειχθεί στον εθνικιστικό χώρο από την Νεολαία του Ελληνικού Μετώπου, του Μάκη Βορίδη, της οποίας ήταν πρόεδρος.

Έχει υπάρξει Πρόεδρος της Νεολαίας του Ορθόδοξου Συναγερμού και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ, του κ. Καρατζαφέρη. Εργάζεται ως δημοσιογράφος και σύμβουλος ακινήτων.

Σήμερα παρουσιάζεται ως «γνωστός αγωνιστής του πατριωτικού χώρου» και δραστηριοποιείται μέσω του Πανελληνίου Συνδέσμου της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ», της οποίας έχει υπάρξει πολλές φορές εισηγητής εκδηλώσεών της.

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Υπήρξε ο δεύτερος στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, ενώ είναι εκδότης της ακροδεξιάς εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος». Σύμφωνα με τον «Ιο», είχε καταδικαστεί για αντισημιτισμό στις 18 Σεπτεμβρίου του 2008.

Στις εθνικές εκλογές του 2009 ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε ανακοινώσει τον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο ως υποψήφιο του κόμματος, ωστόσο, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις εκτός κόμματος, τον είχε αποκλείσει.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε επικαλεστεί τότε «φάκελο με στοιχεία για τη δράση του Ζαφειρόπουλου», τον οποίο του έστειλε η «Χρυσή Αυγή», και εισηγήθηκε τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια. Οι Πλεύρης και Γεωργιάδης, όπως αναφέρεται σε παλαιότερο δημοσίευμα του «Ιού», είχαν διαφωνήσει με τον αποκλεισμό Ζαφειρόπουλου.

Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ στις εκλογές του 2012 επιλέγει να κατεβάσει τον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, στην περιφέρεια της Α’ Αθήνας.

Έχει καταδικαστεί, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, μαζί με τον Πλεύρη, πρωτοδίκως σε φυλάκιση 10 μηνών, διότι δημοσίευσαν κείμενο κατά των ομοφυλοφίλων.

Σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος», την οποία εκδίδει, παρέχει στήριξη στη Χρυσή Αυγή. Χαρακτηριστικά η εφημερίδα κάνει λόγο για μεθοδεύσεις κατά της Χρυσής Αυγής και κυκλοφορεί με πρωτοσέλδιο με τίτλο « Ο Εθνικισμός δεν είναι έγκλημα».

Χριστίνα Σιδέρη

Υποψήφια για την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, τομεάρχης Β3 και στέλεχος του κόμματος. Έχει γίνει γνωστή στο διαδίκτυο για τις φασιστικές τις δηλώσεις μέσω του facebook, οι οποίες συμβαδίζουν πλήρως με την «γραμμή» της Χρυσής Αυγής διαχρονικά.

Η Χριστίνα Σιδέρη ήταν ανάμεσα στους 29 ακροδεξιούς προσαχθέντες του Αγίου Παντελεήμονα στις 24 Φεβρουαρίου του 2010. Την προσαγωγή παρουσιάζει μάλιστα η ίδια αγανακτισμένη μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα και το κείμενο της που αναδημοσιεύει και το επίσημο site της «Χρυσής Αυγής».

Οι «φίλοι» όπως αναφέρει η  Σιδέρη στο κείμενο της αλλά και «τα παιδιά από τη γειτονιά» που προστέθηκαν στην παρέα τους και της είχαν ζητήσει την παρουσία της στη «συγκέντρωση διαμαρτυρίας» ήταν και οι 29 προσαχθέντες του Αγ. Παντελεήμωνα.

Ανάμεσα σε αυτούς αναγνωρίζονται σύμφωνα και με το site της «Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας» οι Ηλίας Λέντζος, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», Τάσος Χατζηπαράσχου από την Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας, Σάββας Χατζηπαρασκευάς, εκδότης της εφημερίδας «Στόχος» (ο οποίος τελικά συνελήφθη γιατί εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση), «κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμωνα και ηγετικά στελέχη από ανένταχτους Πατριώτες».

Η σελίδα της στο facebook είναι γεμάτη από αντίστοιχου ύφους σχόλια, στα οποία μεταξύ άλλων, η Σιδέρη προειδοποιεί τα "κομμούνια" ότι στο δεύτερο εμφύλιο πόλεμο, που η ίδια τους έχει κηρύξει, δε θα δείξει κανένα έλεος.

Σπύρος Γιαννάτος

Ένας από τα αγανακτισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, στον Αγ. Παντελεήμονα. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε μεγάλες και πρόθυμες εφημερίδες, όπως «ΤΑ ΝΕΑ», και έχει πρωταγωνιστήσει στην επίθεση κατά του Αλέκου Αλαβάνου, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Γιάννης Ανδριόπουλος

Δικηγόρος των Αθηνών, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του «νόμου Ραγκούση» περί Ιθαγένειας. Είναι επιστημονικός συνεργάτης με αποκλειστικό αντικείμενο το κοινοβουλευτικό έργο, με βουλευτή επαρχίας του «Λαϊκου Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή».

Με αφορμή την προσφυγή του ενάντια στον Νόμο Ραγκούση, έχει εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά πανελ, γνωστών ακροδεξιών παρουσιαστών.

Παναγιώτης Δούμας

Πρόκειται για πολιτευτή και στέλεχος του Λά.Ο.Σ.. Μεταξύ άλλων, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του λεπενικού "Ελληνικού Μετώπου" του Βορίδη. Υποψήφιος βουλευτής το 2004. Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., υπό την προεδρία του Μάκη Βορίδη. Αρθρογραφεί στις φιλοχουντικές φυλλάδες Ελεύθερος Κόσμος, Ελεύθερη Ώρα και Patria.

“Οι ελληνικές κυβερνήσεις γνώριζαν για την Χ.Α από εποχής Μητσοτάκη. Από Σημίτη & μετά την αξιοποίησαν κιόλας στο μέγιστο.” η τελευταία του δήλωση μετά τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής και αφού έχει προσχωρήσει στη ΝΔ.

Έγινε γνωστός από την οργάνωση Παρεμπόριο stop, που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ξυλοδαρμούς μικροπωλητών.

*Η φωτογραφία από το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του Patria, μόλις τον περασμένο Αύγουστο.




 


alterthess.gr

το βρήκαμε εδώ: ροζ κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου