Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Βίντεο: Η ιστορία του εμφιαλωμένου νερού

Το 8λεπτο βίντεο «Η ιστορία του εμφιαλωμένου νερού» αντικρούει πολλά από τα ψέματα που αυτή η επιβλαβής βιομηχανία διαδίδει τις τελευταίες δεκαετίες.
Διηγείται το πώς μέσα από τη διαφήμιση έχει
κατασκευαστεί μία ανάγκη που κάνει τους πολίτες να αγοράζουν δισεκατομμύρια μπουκάλια νερού κάθε εβδομάδα, όταν αυτό ήδη ρέει από τη βρύση. Δείτε το εδώ υποτιτλισμένο στα Ελληνικά και διαδώστε την πληροφορία!



Τις τελευταίες δεκαετίες, η Coca-Cola, η Pepsi, η Nestle και οι άλλες μεγάλες εταιρείες ποτών έχουν δαπανήσει αμέτρητα εκατομμύρια για να μας κάνουν να φοβόμαστε το νερό της βρύσης. Μας λένε ότι αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό που πίνουμε είναι αγνό και καθαρό – και βέβαια για να είμαστε μέσα στη μόδα - θα πρέπει να αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό.
Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλές ενοχλητικές αλήθειες που οι διαφημίσεις του εμφιαλωμένου νερού δεν αναφέρουν:
• Το εμφιαλωμένο νερό υπόκειται σε λιγότερους υγειονομικούς κανονισμούς από ό, τι το νερό της βρύσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις που οι εταιρίες διαφημίζουν το προϊόν τους ως ασφαλέστερο από το νερό της βρύσης, κλινικές έρευνες αποδεικνύουν ότι το πρώτο είναι πολύ χαμηλότερης ποιότητας από το δεύτερο.
• Έως και 40% του εμφιαλωμένου νερού στην αγορά είναι φιλτραρισμένο νερό βρύσης. Με άλλα λόγια, αν πραγματικά ανησυχείτε για την ποιότητα του νερού που φτάνει στη βρύση σας, απλά παρακάμψτε το μεσάζοντα και αγοράσετε ένα φίλτρο νερού για το σπίτι.
• Κάθε χρόνο, η παρασκευή των πλαστικών μπουκαλιών νερού που χρησιμοποιούνται μόνο στις ΗΠΑ απαιτεί πετρέλαιο και ενέργεια αρκετό για να τροφοδοτήσει ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα. Και αυτό δεν περιλαμβάνει και το καύσιμο που απαιτείται για την μεταφορά του νερού σε άλλες χώρες ή ηπείρους.
• Τα τρία τέταρτα από το μισό δισεκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια νερού που πωλούνται στις ΗΠΑ κάθε εβδομάδα καταλήγουν σε χωματερές ή σε εργοστάσια καύσης. Η διαχείριση αυτών των απορριμμάτων κοστίζει στις πόλεις περισσότερο από 70 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

το βρήκαμε εδώ: Κατοχικά νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου