Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ένας Ρούσης δεν φέρνει τη συμπόρευση...Αυτό το ΣΧΕΔΙΟ Β' ποιος θα το πάρει;;



Ανακοίνωση από όπου φαίνεται ότι κόβονται τελεσίδικα οι γέφυρες με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εξέδωσε το ΣΧΕΔΙΟ Β' (εδώ).

Οι επαφές των δύο πολιτικών φορέων είχαν ξεκινήσει λίγους μήνες νωρίτερα όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έπαιρνε την πρωτοβουλία για "συσπείρωση των ευρύτερων δυνατών δυνάμεων για τη δημιουργία ενός μαζικού πόλου – πολιτικού μετώπου της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής Αριστεράς και των ευρύτερων δυνάμεων της ανατροπής, με την ηγεμονία του αντικαπιταλιστικού μεταβατικού προγράμματος" στα πλαίσια του (λαϊκομετωπικού χαρακτήρα) Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής, σύμφωνα με την απόφαση της Β' Συνδιάσκεψης



Σε όλο αυτό το διάστημα, το ΣΧΕΔΙΟ Β' παρουσιαζόταν σαν δύναμη της αντι-ΕΕ αριστεράς ή σαν "δύναμη που θέτει αποφασιστικά το ζήτημα της πάλης κατά του ευρώ και της ΕΕ", ανάγνωση που αφενός φανερώνει πόσο προνομιακός συνομιλητής θεωρούνταν και αφ' ετέρου έχει τις ρίζες της στους αριστερούς οικονομολόγους και την ΕΛΕ όπου πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφορά δε στη διαχείριση εξ αριστερών της καπιταλιστικής κρίσης.

Η αρθρογραφία που αναπτύχθηκε αυτές τις μέρες με αφορμή την τελευταία συνάντηση ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΧΕΔΙΟΥ Β' και την αρνητική απάντηση του δεύτερου αποτυπώνει την οριστική χρεωκοπία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το "μη αντιστρέψιμο" της πορείας προς την ενσωμάτωσή της σε έναν ευρύτερο χώρο με την αριστερή σοσιαλδημοκρατία στον οποίο θα αποτελεί την αριστερή «συνιστώσα». Χαρακτηριστικότερο όλων σε αυτή την κατεύθυνση, το κείμενο του ενωτικού Γ. Ρούση "Κεντρικό Μέτωπο Δίχως άλλες Υπεκφυγές". 

"Γιατί αλίµονο εάν στη σηµαία µιας άλλης Αριστεράς υπάρχουν µισόλογα για την ΕΕ και την δικτατορία του κέρδους, την ώρα που ο κόσµος θέλει καθαρές κουβέντες και συνολικές απαντήσεις. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αισιόδοξη και θα συµβάλλει αποφασιστικά για να ανοίξει ο δρόµος, τόσο σε κρίσιµες µετωπικές πρωτοβουλίες όσο και συνολικά", λέει ο Γ. Ελαφρός στο άρθρο του "Η μαχόμενη Αριστερά πρέπει να τολμήσει". Αν η απάντηση ήταν θετική βέβαια, θα βλέπαμε το ίδιο άρθρο με τη διαφορά ότι το ΣΧΕΔΙΟ Β' θα παρουσιαζόταν ξανά σαν αντι-ΕΕ δύναμη. Μπορεί ο "πόλος της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής ανατρεπτικής Αριστεράς και η μετωπική πολιτική συμπόρευση για την ανατροπή" να μην έχει επιτευχθεί, αν μη τι άλλο όμως η πολυγλωσσία (οπορτουνισμός λέγεται) έχει κατοχυρωθεί μετά από πολλή προσπάθεια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οφείλει να της αναγνωριστεί αυτό.

Όσο για το ΣΧΕΔΙΟ Β'; Ε, δεν υπάρχει λόγος να σκάνε εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ας πάει στην πρωτοβουλία των 1000 να την μεγαλώσει κιόλας.



πηγή: kokkinostupos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου