Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα προβληματάκι μεγάλο



 «... εάν υπάρχει συστημική διασύνδεση (μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και Χρυσής Αυγής) τότε υπάρχει ένα προβληματάκι μεγάλο. Και όχι μόνο για έναν πολιτικό προϊστάμενο, υπάρχει μάλλον, θα έλεγα, ένα προβληματάκι για τη δημοκρατία» 
«Η απάντησή μου είναι κάθετα όχι. Δεν υπάρχει συστημική διασύνδεση»

 
 ---
Επίσης με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια ανατέθηκε σήμερα από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, «ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. Ο Αρχηγός του Σώματος «μετέφερε στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τη βούληση του κ. Υπουργού να μην υπάρξει οιαδήποτε σκιά στο Σώμα» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Και συμπληρώνεται ότι προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες: - Ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. - Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Ε.Κ.Α.Μ. - Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής - Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής - Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται . - Ο Αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α. - Ο Αστυνόμος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας. 
---
Από τη θεωρία ότι οι μούντζες, τα γιαούρτια ή η αντιμνημονιακή ρητορική οδήγησαν στα μαχαιρώματα των νεοναζί ίσως λοιπόν πειστικότερη είναι η θεωρία πως η ανοχή στη σύνδεση αστυνομίας - φασιστών οδήγησε στα μαχαιρώματα των νεοναζί, ίσως πειστικότερη είναι η θεωρία ότι αν ο αρμόδιος υπουργός είχε ενδιαφερθεί λίγο νωρίτερα «να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά στο σώμα», τότε είναι εξαιρετικά πιθανόν ο Παύλος Φύσσας να ζούσε και να μην είχε προσφέρει το σώμα του βορά στον φασίστα μαχαιροβγάλτη στο δρόμο και στον φασίστα εφημεριδοβγάλτη Θέμο Αναστασιάδη στο περίπτερο.  

Κι επειδή η αστυνομία δεν είναι το μοναδικό ως τώρα σκέλος του προβλήματος, αλλά έχει και η Δικαιοσύνη το δικό της σεβαστό μερίδιο, μια μικρή αναδρομή στην υπόθεση της δίκης του Ηλία Κασιδιάρη, μια υπόθεση που αφορούσε ληστεία, ξυλοδαρμό και επίθεση με (τι άλλο;) μαχαίρι, υπόθεση που θα μπορούσε να είχε αποδειχθεί κομβική για την ανάδειξη της ευθέως εγκληματικής τους δράσης στο ανώτερο επίπεδο, υπόθεση που περιέργως δεν αναφέρεται στο μπαράζ όλων των τηλεοπτικών καναλιών που κάνουν τις τελευταίες ημέρες αναδρομική προβολή υλικού για τη Χρυσή Αυγή. Ίσως επειδή έχουν ενοχές για τη περίπου μηδενική κάλυψη της υπόθεσης, ίσως επειδή δεν θέλουν να την προβάλλουν επειδή αθωώθηκε, ίσως όμως -για να πω τη θεωρία συνωμοσίας της βδομάδας- επειδή πρέπει να προκύψει μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή, όπου θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, το σκέλος της εγκληματικής οργάνωσης από αυτό των ιδεολόγων, οι Λαγοί και οι λοιποί μπρουτάλ τύποι από τα παιδιά με το σεξ απίλ, τις γκόμενες μοντέλα και τα τρελά δημοσκοπικά ποσοστά στον Δήμο της Αθήνας. 

πηγή: old-boy

(προσθήκη antinewskilkis συμπληρωματικό των παραπάνω:

ellinofreneia







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου