Κυριακή 12 Μαΐου 2013

H άγρια καταστολή στη Β. Χαλκιδική συνεχίζεται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12 Μαΐου 2013

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα της μητέρας, πλήθος γυναικών που διαδήλωναν ειρηνικά, για μία ακόμη φορά, υπερασπιζόμενες τον τόπο τους τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους, σε περιοχή του βουνού Κάκαβος, περικυκλώθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ και χτυπήθηκαν ανελέητα. Δύο μητέρες, τριών παιδιών η καθεμιά, τραυματίστηκαν. Η μία τραυματίας βρίσκεται στο νοσοκομείο ενώ η δεύτερη είναι μεταξύ των τριών προσαχθέντων γυναικών που έχουν μεταφερθεί  στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής.
Οι συγκεντρωμένες γυναίκες δέχθηκαν  απειλές και από άτομα της Ελληνικός Χρυσός και από άντρες της αστυνομίας.
Την ίδια ώρα, ομάδα κατοίκων σε άλλο σημείο του βουνού που προσπαθούσε να προσεγγίσει το σημείο όπου αποψιλώνεται το δάσος, αντιμετωπίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ με ρίψη χημικών.
Καταγγέλλουμε την Ελληνική Αστυνομία, που εδώ και πολύ καιρό, με ισχυρές δυνάμεις, παρεμποδίζει τους κατοίκους να προσεγγίσουν τις δημόσιες περιοχές του Κακάβου όπου εκτελεί εργασίες η Ελληνικός Χρυσός. Καταγγέλλουμε την Ελληνική Αστυνομία για τις υπηρεσίες προστασίας που παρέχει στην εταιρεία και επικούρησης των παράνομων δραστηριοτήτων της. Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και αστυνομική βία που υφίστανται καθημερινά οι κάτοικοι.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας για την προστασία του τόπου μας και της ζωής μας.
Καλούμε κάθε σκεπτόμενο πολίτη σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα μας για το περιβάλλον, τις ζωές μας και την προάσπιση των συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

πηγή: soshalkidiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου