Κυριακή 26 Μαΐου 2013

φωτογραφίες, σχόλια, εντυπώσεις από τη χθεσινή συναυλία "για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ"












 


(το καλύτερο: ΕΔΩ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ DNA ΣΑΣ)
 





πηγή: Ιερισσιώτες

Θα νικήσουμε


Το μόνο που θα θέλαμε να τονίσουμε είναι η συγκινητική αλληλεγγύη κι ανιδιοτελή προσφορά, όλων όσων συμμετείχαν , από τους καλλιτέχνες μέχρι τις γυναίκες της καθαριότητας και τις ομάδες περιφρούρησης, φύλαξης, μπαρ-σέρβις, μπουφέ, ψησίματος, πάρκινγκ, οικονομικής ενίσχυσης, πασπαρτού .... 

Είμαστε περήφανοι για τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε , 
είμαστε αποφασισμένοι, ενωμένοι , 
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
 (σχόλιο)
Σπάνια συναντά κανείς οργάνωση και προθυμία και χαμόγελο, σε τέτοιου είδους και μεγέθους εκδηλώσεις. Ένα μεγάλο μπράβο στους εκατοντάδες - απ' ότι διαπίστωσα - εθελοντές κάθε ηλικίας.
Παρακαταθήκη για το μέλλον αυτή η σύμπνοια.
Πολυτιμότερο για μένα αυτό, που θα μου μείνει από την βραδιά, και μετά η μουσική και η διάθεση των καλλιτεχνών που ήταν όλοι τους υπέροχοι.
Συγχαρητήρια σε όλους.




Η αλληλεγγύη χθες πλημμύρισε την Ιερισσό


 Περισσότεροι από 10.000 αλληλέγγυοι απ`όλη την Ελλάδα παραβρέθηκαν χθες στην Ιερισσό σε μια “Συναυλία για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει”.

Οι κάτοικοι της Ιερισσού αλλά και όλων των χωριών της Χαλκιδικής που τόσο καιρό αντιστέκονται στους χρυσοθήρες και στην κρατική καταστολή συνειδητοποίησαν για ακόμη μια φορά ότι στον αγώνα αυτόν δεν είναι μόνοι τους και ότι το ισχυρότερο όπλο αντίστασης είναι η αλληλεγγύη. “Το χρυσάφι είναι ο τόπος μας, τα παιδιά μας, το μέλλον μας ο αυτοσεβασμός μας και δεν το πουλάμε για μισό θειάφι φαί” τόνισε ο Αγγελάκας αφιερώνοντας το τραγούδι “Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι” στου κατοίκους της Ιερισσού που όπως είπε ” μπήκαν φυλακή για αυτή την υπόθεση” και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ανταπαντώντας με το σύνθημα ” Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ`όλα τα κελιά”. 
Στο τραγούδι “Σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ” ο κόσμος ξέσπασε σε κραυγές δείχνοντας ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων που αντιστέκονται έχει πέσει στο κενό. Ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Φώτης Σιώτας, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Παύλος Παυλίδης και οι B Movies έδωσαν χθες την ψυχή τους τραγουδώντας σε μια κατάμεστη πλατεία που έστελνε το μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στην καταστροφή του βουνού θα νικήσει. Και έχει ήδη νικήσει στην καρδιά όλων όσων ταξιδέψαν από την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τον Βόλο, την Λάρισα κ.α. δείχνοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο την Χαλκιδική αλλά όλη την Ελλάδα καθώς πρόκειται για μία μάχη για την αξιοπρέπεια. 
Να υπενθυμίσουμε ότι όλη η συναυλία ήταν αφιερωμένη στους δύο κατοίκους της Ιερισσού που προφυλακίστηκαν με κατασκευασμένες όπως λένε οι δικηγόροι τους κατηγορίες. Οι κάτοικοι της Ιερισσού έδωσαν νόημα στην έννοια φιλοξενία αγκαλιάζοντας όσους ήρθαν να τους συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο. “Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε” έλεγαν από τα μικρόφωνα οι κάτοικοι σε κάθε ευκαιρία. Τα μπλουζάκια ” Sos Halkidiki” έγιναν ανάρπαστα από τους πάγκους που είχαν στηθεί στην πλατεία και ο κόσμος κυκλοφορούσε πλέον με ένα μήνυμα στο στήθος και την πλάτη “Όχι στην εξόρυξη χρυσού”. Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους αλληλέγγυους διανυκτέρευσαν στην Ιερισσό και στα γύρω χωριά προκειμένου να δώσουν το παρών στην σημερινή βόλτα στο βουνό που θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα.

πηγή: Ιερισσιώτες


Τεράστια κοσμοσυροή και επιτυχία της συναυλίας στην Ιερισσό



 Η νιότη μας θα σας πνίξει

πηγή: Ιερισσός

Αγγελάκας τραγουδάει για τους προφυλακισμένους τηςΧαλκιδικής,Ιερισσός 25.5.2013 

 (σημ. δική μας: διασκευή ρεμπέτικου από τους "Εν πλω")

"Το χρυσάφι είναι ο τόπος μας, η χώρα μας, οι ομορφιές της, τα παιδιά μας, το μέλλον,ο αυτοσεβασμός μας.Δεν τον πουλάμε για μισό πιάτο φαΐ...
Το κομμάτι είναι αφιερωμένο στα παιδιά που μπήκαν φυλακή για αυτή την υπόθεση...''




(σημ. δική μας: συγχαρητήρια στους εθελοντές, περίπου 1.500, που έδωσαν την ψυχή τους για την επιτυχία της διοργάνωσης, ήταν όλα άψογα, καιρό είχαμε να δούμε τόσα χαμόγελα μαζεμένα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου