Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ


Συγκέντρωση 11.00  π.μ. μπροστά στο χώρο των ταξί



Η Οικοκοινωνική Δράση Κιλκίς καλεί κάθε αγωνιζόμενο κλάδο στην απεργία.
Ο εργαζόμενος  λαός πρέπει να απαντήσει δυναμικά και με διάρκεια στην χωρίς τέλος επίθεση που δέχεται.
Πολλά δεινά θα μας βρουν ακόμη στο δρόμο για την «ανάπτυξη»: νέος φορολογικός νόμος  για το 2013 και νέα φορολογική επιδρομή στα εισοδήματα, νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής με νέες μειώσεις έως το 2016 κατά 1,37 δις σε μισθούς, κατά 5,25 δις σε συντάξεις,  κατά 1,11 δις σε υγειονομική περίθαλψη. Τα επιπλέον μέτρα για τη διετία 2015-2016 σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων κοστολογούνται από το ΔΝΤ σε 4 δις ευρώ. Απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013, από τις οποίες οι 6.250 μέσα στο Μάρτη, μείωση κατά 50% του εφάπαξ από 1-1-2014, περαιτέρω μείωση των  επικουρικών συντάξεων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών (νερό, ενέργεια, ελεύθεροι χώροι), ενεργοποίηση των ρητρών απόκλισης που προβλέπονται στο 3ο μνημόνιο.
Ο κατάλογος των όσων θα ακολουθήσουν είναι μακρύς και ανεξάντλητος, μόνη μας επιλογή να τους σταματήσουμε.
Άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όλοι μαζί βαδίζουμε στην ευρωπαϊκή προοπτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των αυτοκτονιών.
Όσοι αντιστέκονται θεωρούνται εχθροί και ο «εχθρός λαός» αντιμετωπίζεται αναλόγως, με επιστρατεύσεις, ξύλο και χημικά.
Βασικές πολιτικές, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες αμφισβητούνται πλέον ευθέως από την κυβέρνηση και κάθε αγώνας ποινικοποιείται.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν το μόνο όπλο που τους έχει απομείνει: την απεργία, τη διαδήλωση, το δικαίωμα να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους.
Η οργάνωση και ο συντονισμός των δράσεών μας είναι μονόδρομος.
Η μετατροπή της χώρα σε «ειδική ευρωπαϊκή οικονομική ζώνη» δε θα περάσει!

Εμπρός να κάνουμε τη γενική απεργία στις 20 Φλεβάρη ξεκίνημα για νέους αγώνες διαρκείας ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Οικοκοινωνική Δράση Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου