Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΥΠΟΘΕΤΟ ΤΟΥ USB


8 Ιανουαρίου 2013. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης:  «Η κυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει μόνον τις αναγκαίες και χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο δημόσιες υπηρεσίες,που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς…». 
2006. Ο τότε γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και σήμερα υπουργός Οικονομικών – κατ’ ουσίαν πρωθυπουργός- Γιάννης Στουρνάρας, ζητούσε την «Απόσυρση του Κράτους από τους τομείς προϊόντων και υπηρεσιών που ήδη παράγονται από τον ιδιωτικό τομέα». («Θέσεις του ΙΟΒΕ για ένα αποτελεσματικό κράτος» σελ. 22)
Έχω ξαναγράψει ότι δεν είναι δυνατόν ο Στουρνάρας των αμέτρητων λανθασμένων προβλέψεων να έχει απλώς προφητεύσει τις σημερινές εξελίξεις ξεπουλήματος του Κράτους.
Στην ίδια έκθεση του ΙΟΒΕ, το 2006, στη σελ. 24 διαβάζουμε: «Να μελετηθούν οι υπάρχουσες, πολλές προτάσεις (οι πιο πρόσφατες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) για τον τρόπο κατάρτισης του Προϋπολογισμού…)». Ο Στουρνάρας συμμετείχε στο σχεδιασμό του πειράματος αυτού. Σήμερα φαίνεται πεντακάθαρα πλέον ότι τα Μνημόνια και η φτωχοποίηση δεν ήταν ο στόχος του προγράμματος, αλλά τα μέσα που θα οδηγούσαν στην οικονομική κυριαρχία των λαών από τους ισχυρούς.
Δέχομαι τον χαρακτηρισμό «συνωμοσιολόγοι» επειδή προέρχεται από τα στόματα κάποιων γραφικών σαρδανάπαλων που θεώρησαν τιμή τους να χριστούν σταυροφόροι του νεοφιλελευθερισμού. Κάποια φασιστοειδή που γέμισαν κόμπλεξ από τότε που στο σχολείο δεν τους έπαιζαν στο ποδόσφαιρο, επειδή μονίμως μπέρδευαν τις εστίες. Κάποιοι κομπλεξικοί που αυνανίζονται καθώς φαντασιώνονται ότι φοράνε σμόκιν και χορεύουν βαλς σε μεγάλες αίθουσες με πολυέλαιους.
Αυτοί, λοιπόν, θεωρούν λογική όχι μόνο την τρικομματική πολιτική εκφρασμένη από τον Μανιτάκη «Η κυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει μόνον τις αναγκαίες και χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο δημόσιες υπηρεσίες, που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς…», αλλά και τη συνέχεια της πρότασης του υπουργού που είναι η εξής: «…υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι το κόστος λειτουργίας τους δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα ή αδικαιολόγητα τον έλληνα φορολογούμενο».
Ας το διαβάσουμε και ολόκληρο «Η κυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει μόνον τις αναγκαίες και χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο δημόσιες υπηρεσίες, που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς, υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι το κόστος λειτουργίας τους δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα ή αδικαιολόγητα τον έλληνα φορολογούμενο».
Συμπέρασμα πρώτο: Ο Έλληνας φορολογούμενος θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο πληρώνοντας γι’ αυτά που υποτίθεται ότι πληρώνει φόρους ώστε να του τα παρέχει δωρεάν το Κράτος.
Συμπέρασμα δεύτερο: Το «υπέρμετρα» στην ελεύθερη αγορά έχει αντικειμενικό χαρακτήρα, κατά τον κ. Μανιτάκη και όχι υποκειμενικό όπως γνωρίζει όλος ο υπόλοιπος κόσμος.
Συμπέρασμα τρίτο: Το πόσο θα επιβαρυνθεί ο φορολογούμενος θα έγκειται αποκλειστικά στην ευαισθησία των πολυεθνικών και των καρτέλ.
Σημείωση: Ο άνθρωπος αυτός είναι υπουργός!
Βέβαια, δεν νιώθω και ιδιαίτερα συγκλονισμένος από την κυνικότητα του Μανιτάκη. Με έχει προετοιμάσει μια χαρά η πώληση – δωρεά του υγιούς κομματιού της ΑΤΕ, η επικείμενη πώληση – δωρεά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η διάσωση της ιδιωτικής τράπεζας PROTON BANK με χρήματα των φορολογουμένων, η ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών με δανεικά που χρεώθηκαν στους φορολογούμενους.
Το Κράτος, λοιπόν, θα φορτώνεται ό,τι δε θέλει ο ιδιώτης. Δηλαδή, τη ζημία. Την οποία ζημία θα την πληρώνει πάλι ο φορολογούμενος. Δηλαδή, πρώτον, ο φορολογούμενος θα πληρώνει φόρους για άγνωστους λόγους. Δεύτερον, θα πληρώνει πάλι για όσα θα έπρεπε να του παρέχονται δωρεάν επειδή πληρώνει φόρους. Τρίτον, θα πληρώνει τις αποτυχίες, τις «κακές στιγμές» και τις απάτες του οποιουδήποτε Λαυρεντιάδη.
Σημείωση: Αυτός ο φορολογούμενος τα δέχεται όλα αυτά αδιαμαρτύρητα και θέλει να χαρακτηρίζεται υπεύθυνος και αξιοπρεπής πολίτης. Εν ολίγοις, αυτός που τα δέχεται όλα αυτά, όχι μόνο έχει δικαίωμα ψήφου, αλλά του έχουν δώσει και δίπλωμα αυτοκινήτου και βγαίνει στο δρόμο!
Εν τω μεταξύ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι τα πάντα θα δοθούν στους ιδιώτες και θα πληρώνουμε για κάθε υπηρεσία, το Σύστημα κάνει παιχνίδι με τα cd και τα usb της λίστας Λαγκάρντ, κατευθύνοντας το τηλεοπτικό κοινό στο περιτύλιγμα σχετικά με το ποιος αλλοίωσε τη λίστα – γνωστό και ως παιδικό παιχνίδι «η κολοκυθιά» – και κάνοντάς το να αδιαφορεί για την ουσία, δηλαδή τα ονόματα που περιέχει η λίστα, ποιες άνεργες νοικοκυρές βρέθηκαν με καταθέσεις εκατομμυρίων στην Ελβετία και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις νοικοκυρές.
Επίσης, θυμήθηκε το Σύστημα ότι οι καταλήψεις νεοκλασικών κτιρίων ενοχλούν την καθεστωτική αισθητική κι ότι θα ήταν προτιμότερο τα νεοκλασικά αυτά να γίνουν ερείπια, μπάζα και στη συνέχεια οικόπεδα που θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως από «φίλους» οι οποίοι θέλουν να τα αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί και να τα δηλώσουν στη ναυτιλιακή τους εταιρεία ώστε να μην πληρώσουν ποτέ ένα ευρώ φόρο. Διότι ποιος είσαι εσύ ρε ρεμάλι αντιεξουσιαστή που χαλάς το επενδυτικό ενδιαφέρον συντηρώντας το γαμήδι το νεοκλασικό και δεν το αφήνεις να καταρρεύσει;
Κάθε νόσος απαιτεί τη θεραπεία της, τα φάρμακά της. Η ανησυχία των πολιτών θεωρείται από τα καθεστώτα της σιωπής, της τάξης και της ασφάλειας, σοβαρότατη νόσος που πρέπει να καταπολεμηθεί πριν μετατραπεί σε επιδημία. Ως εκ τούτου, κρίθηκε αναγκαία η χορήγηση ενός υπόθετου usb κάθε βράδυ στις 8 και ένα χάπι βίλα Αμαλίας πριν τον ύπνο ώστε να μην υπάρχουν ανήσυχα όνειρα. Περαστικά σε όσους τα λαμβάνουν!

πηγή: Καρτέσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου