Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Εισβολή στην «Λέλας Καραγιάννη» και επανακατάληψη κτιρίου


116776g-603029_409977709081197_1511067948_n
Σε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης «Λέλας Καραγιάννη», Πατησίων και Λ.Καραγιάννη, (όπου 25 χρόνια στεγάζονταν τα όνειρα πολλών νέων παιδιών για ζωή, πολιτισμό, δημιουργία) προέβη η αστυνομία πριν από λίγες ώρες.




Το κτίριο, αρχικά, περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια άνδρες των ΕΚΑΜ έσπασαν τις αλυσίδες και εισέβαλαν στον χώρο, πραγματοποιώντας, παράλληλα, προσαγωγές αρκετών καταληψιών. Συνολικά 16 άτομα οδηγήθηκαν στην ασφάλεια, πολλοί από τους οποίους είχαν συγκεντρωθεί στην ταράτσα του κτιρίου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας, οι οποίοι έπειτα από λίγο αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ έξω από τη ΓΑΔΑ είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 αλληλέγγυοι για συμπαράσταση.
Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο εσωτερικό του κτιρίου δίχως την έγκριση των πρυτανικών αρχών, καθώς το κτίριο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και χωρίς παρουσία εισαγγελέα.
Μετά από ώρες η κατάληψη «Λέλας Καραγιάννη» βρίσκεται ξανά στα χέρια περίπου 100 καταληψιών.

Ο πόλεμος εναντίον των καταλήψεων αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη καταστρώσει σχέδιο για την εκκένωση περίπου 40 κτιρίων. Μετά την επέμβαση στις καταλήψεις της «Βίλλα Αμαλίας» και «Σκαραμαγκά» το υπουργείο Δημόσιας Τάξης φαίνεται ότι σχεδιάζει εκτεταμένης κλίμακας καταστολή εντός των επόμενων ημερών, ενώ τρεις ημέρες πριν, διαδηλώσεις υπέρ των καταλήψεων πραγματοποιήθηκαν σε πολλά σημεία της χώρας, με τους συμμετέχοντες στην Αθήνα να ξεπερνούν τους 10.000 και 2.500 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, όπου την 10η Ιανουαρίου, μοτοπορεία πραγματοποίησαν άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες της «Βίλλα Αμαλίας».

πηγή: Eagainst

και εδώ συνεχής ενημέρωση: Athens.indymedia

ακολουθούν 2 βίντεο από : Βαθύ Κόκκινο
video 1

video 2

  για την κατάληψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου