Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Φιλιούνται, αγκαλιάζονται! (πάλι...)



 Και εγένετο ΦΩΣ!

Νενικήκαμεν αδέρφια!
Τα βάσανά μας ανήκουν στο παρελθόν!

Η Ντωητσηλάνδη ηττήθη σε ποδόσφαιρο και Σύνοδο Κορυφής και η Ευρώπη ατενίζει πλέον το μέλλον με άλλο μάτι... πιο ιταλικό!
Μπαλοτέλι και Μόντι άλλαξαν τον ρουν της Ιστορίας!

Η Ευρώπη ξαναγεννιέται...

Σωθήκαμε συντρόφια!

Μα... για στάσου!

Σκόρπιες σκέψεις

Τελικά ο άθλιος καπιταλισμός που εντός του έχουμε περιπλέξει γορδίως τις ζωές μας, μας έχει κάνει να χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια. Αν ήταν να βλέπουμε το Κράτος ως επιχείρηση και να βάζουμε Υπουργό Οικονομικών έναν “καλό” τραπεζίτη, υπουργό ναυτιλίας έναν “καλό” εφοπλιστή, υπουργό Ανάπτυξης έναν “καλό” ντήλερ κλπ, τότε για πιο λόγο να κάνουμε εκλογές; Ας προβαίναμε σε άλλες διαδικασίες, πιο σύγχρονες και πιο συμβατές με την ηλιθιότητα του καπιταλισμού. Από καλλιστεία για Υπουργό Τουρισμού, μέχρι έρευνα αγοράς για τους περισσότερους από τους υπόλοιπους. Για πρωθυπουργό θα μπορούσαμε να κάναμε απλά μία οντισιόν μετά διαγωνισμού βαθμολογίας απολυτηρίων του Κολεγίου Αθηνών.

 Η είδηση ότι Υπουργός της κυβέρνησης έχει υπεράκτια εταιρία και αποφεύγει την φορολογία, δεν φτουράει για να μας εξοργίσει πλέον, όπως βλέπουμε. Απεναντίας, το θεωρούμε κάτι φυσιολογικό και δεδομένο. Ποιος Έλληνας της κατηγορίας “Υπουργού” δεν έχει μια τέτοια εταιρία άλλωστε. Αλλιώς δεν θα είχε τα προσόντα να γίνει Υπουργός.

Κολοκύθια τούμπανα

Σήμερα έμαθα κάτι συγκλονιστικό. Ότι περισσότερα από τριακόσιες χιλιάδες φυντανάκια έγιναν εισαγωγή στο νησί από το Ισραήλ και πωλήθηκαν σε επίδοξους κηπουρούς.
Φανταστείτε πόσα κάναμε εισαγωγή ως χώρα.
Η Ελλάδα με την τόση βιοποικιλότητα, με τους τόσους ντόπιους σπόρους, κατάντησε να κάνει εισαγωγή φυτά ντοματιάς και μελιτζάνας από το Ισραήλ για να τα βάλουν μες στη γη κάποιοι που κάνουνε τους κηπουρούς.
Παλιά ο κηπουρός ασχολιόταν όλο το χρόνο με τα φυτά του. Να κρατήσει σπόρο το καλοκαίρι, να βάλει πρασιά τον χειμώνα, να μεταφυτέψει τα φυντανάκια την άνοιξη, να περιποιηθεί τα φυτά τοκαλοκαίρι και το φθινόπωρο και ξανά από την αρχή. Κι όλοι αυτοί οι σπόροι που θρέψανε γενιές και γενιές Ελλήνων, οι προσαρμοσμένοι στις συνθήκες και στο κλίμα κάθε τόπου, έχουν γίνει πλέον δυσεύρετοι. Μόνο κάποιοι λοξοί τους φυλάνε σαν τα μάτια τους και τους αναπαράγουν.
Οι υπόλοιποι, όσοι δεν τρώνε πλαστικούρες από την αγορά, τρώνε πλαστικούρες που τις καλλιεργούν οι ίδιοι παριστάνοντας τους αγρότες. Αγοράζοντας έτοιμα και γενετικά τροποποιημένα φυντανάκια, βάζοντάς τα μες στη γη και περιμένοντας να κόψουν τον καρπό. Και βλάκας να ‘σαι, θα φας. Αλλά πάλι εξαρτημένος από την πολυεθνική των σπόρων παραμένεις. Απλά, αντί να αγοράζεις την ντομάτα από το σούπερ μάρκετ, την κόβεις από την αγορασμένη ντοματιά. Και βαυκαλίζεσαι πως είναι δικιά σου.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Έλεγχος της τροφής και "πράσινοι φόροι" για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Κράτους! (video)



Έλεγχος της τροφής και "πράσινοι φόροι" για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Κράτους! (video)
Δείτε το παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο όπου ο Άλεξ Τζόουνς εξηγεί με στοιχεία και δεδομένα πως η Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ) θα προσπαθήσει να μας επιβληθεί μέσω του ελέγχου της τροφής και της ψευτοοικολογίας βασισμένης πάνω στη φορολογία της αναπνοής των ανθρώπων (διοξείδιο του άνθρακα).

Το βίντεο είναι απαραίτητο να το παρακολουθήσετε με προσοχή μόνο η ενημέρωση μπορεί να αποτρέψει τα επερχόμενα εγκλήματα.

Split Normality

Yiannis Biliris www.antidocs.com Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα στο Σύνταγμα….
One year after the riots of June 15, 28 & 29 2011 - Split normality from Yiannis Biliris on Vimeo.

το βρήκαμε εδώ: //ΠαραλληλοΓράφος//

Η οργή, η ψήφος κι η εθνική γιορτή των Ισλανδών

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012
 
Η κατ’ εξοχήν εκνευριστική καθεστωτική «οδηγία» προς ...τους ναυτιλλόμενους του μνημονιακού «ωκεανού» είναι να «ψηφίσουν με βάση τη λογική, όχι την οργή». Γεμάτοι ...κατανόηση, μάλιστα, οι καθεστωτικοί αρλουμπολόγοι προτάσσουν ένα «δικαιολογημένη, κατά τ’ άλλα» πριν από τη λέξη «οργή» και ...ξεμπερδεύουν. Ας μην προσποιούνται ότι ανησυχούν μήπως η οργή «φτιάξει» θολωμένη σκέψη. Όλοι ξέρουμε ότι εδώ και καιρό μοχθούν νυχθημερόν για να πλάσουν μια απολύτως συγχυσμένη συλλογική σκέψη: Θολωμένη από τον φόβο. Μπερδεμένη από τον γκεμπελισμό, από την ιδεολογική, «μιντιακή» (κι όχι μόνο) τρομοκρατία.



Διονύσης ΕΛευθεράτος


Τη σερβίρουν με ρυθμούς τόσο κατακλυσμιαίους, ώστε ελπίζουν πως τα αποτελέσματα είναι «ισοδύναμα» ενός αλτσχάιμερ ή ενός ολέθριου delete στις αποθηκευμένες γνώσεις κάποιου ανθρώπου, μέσου επιπέδου ενημέρωσης. «Συγγνώμη, αγαπητέ μου νευρολόγε, αλλά ένας παθολόγος συνάδελφός σας με παρέπεμψε σε νοσοκομείο και εκεί διαπίστωσα ότι έλειπαν πολλά φάρμακα. Έχω μπερδευτεί, γιατί νόμιζα ότι τέτοιες ελλείψεις θα έχουμε εάν φύγουμε από το ευρώ. Φύγαμε και δεν το έμαθα; Το έμαθα, αλλά το ξέχασα, γιατρέ μου;

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πρόταση γνωριμίας και κοινής αντίστασης

Εδώ και πολύν καιρό λαμβάνω διάφορα μέηλ από ανθρώπους που αγωνίζονται ανά την Ελλάδα για να αποτρέψουν το ξεπούλημα και την εκπόρνευση των τόπων τους. Των βουνών τους από ορυχεία, από Βιομηχανικές ΑΠΕ, και γενικά από διάφορα τέτοια εγκληματικά γιγαντιαία έργα, που θα καταστρέψουν τα τοπία και τον χαρακτήρα των περιοχών τους.
Με τη χθεσινή ανάρτηση που είχε τίτλο “Μια ταπεινή γενιά” αναζωπυρώθηκε κάπως αυτή η επικοινωνία.
Μπορώ λοιπόν από εδώ να προτείνω και να θέσω προς συζήτηση την ιδέα για συνάντηση κάπου στην Ελλάδα (θα πρότεινα Θεσσαλονίκη) αντιπροσωπειών των ανθρώπων και των κοινωνιών που αντιστέκονται στην καταστροφή των τόπων τους.
Θα είναι μια καλή ευκαιρία γνωριμίας, οργάνωσης, ανταλλαγής εμπειριών και δράσεων, και βέβαια εκεί ίσως μπορέσουμε να διοργανώσουμε το καραβάνι τέχνης και αντίστασης στις περιοχές που πλήττονται από την αναπτυξιακή λαίλαπα και την αναξιοπρέπεια τους εθνικού μας ξεπουλήματος.
Θα ήθελα τη γνώμη σας και τις προτάσεις επ’ αυτού.

Γιάννης Μακριδάκης 

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ζέα ή Ζειά: Η απαγορευμένη για μας τροφή των αρχαίων Ελλήνων και ο μυστικός βιολογικός πόλεμος...

 
Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσε­κτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλει­οψηφία "0" ομάδος και οί υπόλοιποι "Α" ομάδος, οί Χάζαροι είναι "Β" ομάδος κ.λπ. Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών Ελλήνων, επηρε­ασμένη άπό τόν Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς "φάρ­μακο σου είναι ή τροφή σου". Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώ­σει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή; Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί.Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι.

Permaculture (Συνεχής Καλλιέργεια) με Λίγα Λόγια



 
Ε ναι η Γη έχει Όρια! Στην ανθρώπινη απληστεία λέμε όχι. Ένα κατατοπιστικό εγχειρίδιο για "μύηση" στη πρακτική φιλοσοφία της Permaculture.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη βρίσκεται νότια της Λακωνίας!


Μία από τις αρχαιότερες βυθισμένες πόλεις, λίγα λεπτά από την Παντάνασσα στα Νότια της Λακωνίας, αναδημιουργήθηκε ψηφιακά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Ένα λιμάνι, σπίτια με κήπους, ρούχα απλωμένα στις αυλές, δρόμοι και πλατείες, συνθέτουν μία πόλη με στοιχεία από τον αστικό τρόπο ζωής. Μόνο που εδώ μιλάμε για την εποχή του Χαλκού!

Την παρασκευη 6 Ιουλιου 2012 θα κατατεθει η μηνυση κατα Παπανδρεου, Παπακωνσταντινου και λοιπων πολιτικων για Εσχατη Προδοσια



Την παρασκευη 6 Ιουλιου 2012 θα κατατεθει η μηνυση κατα Παπανδρεου, Παπακωνσταντινου και λοιπων πολιτικων για Εσχατη Προδοσια
Έλληνες απο ολη τη χωρα συνυπογραφουν σαν μηνυτες κατα των πολιτικων που εξαπατησαν τον Ελληνικο λαο και οδηγησαν τη χωρα στην χρεωκοπια.

Για να συνυπογραψετε και εσεις εφοσον συμφωνειτε στειλτε μας την Δηλωση Συναινεσης


Η ΜΗΝΥΣΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας (άρθρο 134 Π.Κ.-τιμωρία ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη) τελείται από εκείνον που επιχειρεί την κατάλυση, την αλλοίωση ή την απενεργοποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος ή των θεμελιωδών αρχών και θεσμών του (που ορίζονται στο άρθρο 134Α Π.Κ.).
Το έγκλημα αυτό τελείται με τα μέσα που ορίζει ο Ποινικός Κώδικας, μεταξύ των οποίων είναι ο σφετερισμός της ιδιότητας του οργάνου του Κράτους, δηλαδή όταν το όργανο που ασκεί κρατική εξουσία καταλύει τους μηχανισμούς ελέγχου των πράξεών του και διαβρώνει, λόγω της δυνατότητας που έχει εξαιτίας της θέσης του, τους θεμελιώδεις πολιτικούς θεσμούς.
Οι μηνυόμενοι, μετά τη μεθοδευμένη προσφυγή στο ΔΝΤ, τέλεσαν τις πράξεις που αναλυτικά αναφέρονται στη μήνυση, επέβαλαν στον Ελληνικό Λαό μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, αναγκάζοντάς τον μέσα από ένα κλίμα τρομοκρατίας και πανικού να υποκύψει σε δυσβάστακτα και απάνθρωπα μέτρα που ως αποτέλεσμα είχαν την εξαθλίωση, την αύξηση της ύφεσης, τη φτώχεια, την αρρώστια και τις αυτοκτονίες, τη μετανάστευση, την ανεργία, την εξαφάνιση του εμπορίου, την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους δυνάστες.

Εάν γινόταν σήμερα η δίκη των δοσίλογων ....!!

Εάν γινόταν σήμερα η δίκη των δωσίλογων ....!! Πολύ καλό
-ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΠΙΟ – ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ…

-ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΑ ΑΠΕΔΙΔΕ ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ:

1) Εκθεση της χώρας σε κίνδυνο (μέσα από λανθασμένες -”μεθοδευμένες αποφάσεις”- ιδίως στην οικονομική και μεταναστευτική πολιτική).

2) Απάτη, απιστία, παραπλάνηση του Ελληνικού λαού σε χρηματιστηριακές πράξεις (χρηματιστήριο,ομολογα κλπ) που επεφεραν τεραστιες οικονομικες – κοινωνικες ζημιες στον πληθυσμο ολοκληρης της χωρας. -Eμπλοκη στελεχων διαφορων κυβερνησεων σε τεραστια σκανδαλα που επεφεραν οικονομικη-κοινωνικη ζημια στη χωρα (SIEMENS, VODAFONE, Bατοπεδι, υπερτιμολογησεις στρατιωτικων, φαρμακευτικων ,εργολαβιών, κ.α. προμηθειων, υπερτιμολογησεις εργων της Ολυμπιαδας του 2004- με “απευθειας αναθεση” σε συγκεκριμενες εταιρειες – και πολλα αλλα – που οδηγησαν τα χρηματα του ελληνικου λαου σε ξενες τραπεζες( κυριως Ελβετια…) και σε off-shore εταιρειες( “ξεπλυμα μαυρου χρηματος” -σε βαθμο κακουργηματος). -Y παρχουν-επισης-”αποχρωσες ενδειξεις” για ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ -ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ- που εμπεριεχει το “ερωτημα” της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.- Εννοειται -βεβαιως- οτι πρεπει να υπαρξει ΑΜΕΣΩΣ εξεταστικη επιτροπη για να διερευνηθουν οι “σχεσεις διαπλοκης” αναμεσα στο πολιτικο-κομματικο, στο εκδοτικο-δημοσιογραφικο και στο οικονομικο-κοινωνικο κατεστημενο (επιχειρηματικο , τραπεζικο και εφοπλιστικο).

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μια ταπεινή γενιά

Χθες βρέθηκα σε λαϊκή συνέλευση ενός χωριού που πλήττεται άμεσα από τις Βιομηχανικές ΑΠΕ της Iberdrola και έπεσα μούρη με μούρη με το βασικότερο πρόβλημα της Ελλάδας.
Η νέα γενιά των κατοίκων, οι οποίοι προκάλεσαν την λαϊκή συνέλευση, τάχθηκαν με πάθος κατά της “επένδυσης”, στάθηκαν με αξιοπρέπεια και περηφάνια απέναντι στην προδιαγεγραμμένη επέλαση του καταστροφέα επενδυτή και δήλωσαν ρητά ότι δεν θα επιτρέψουν να αγγιχτεί ούτε ένα βότσαλο από τις παραλίες, ούτε μία πέτρα από τα βουνά του χωριού τους.
Οι μεσήλικες είχαν διαφορετική στάση. Οι περισσότεροι εξ αυτών παρέμειναν αλάλητοι και κάποιοι έφυγαν νωρίς για μπάνιο. Όσοι παρέμειναν και εξέφρασαν άποψη, πλην ενός υπερήλικα, ήταν όλοι τους ανακατεμένοι με τα κοινά, πρώην και νυν πρόεδροι και πάρεδροι κλπ, οι οποίοι με ύφος ξερόλα οι περισσότεροι, άρχισαν να λένε τα γνωστά περί ανάπτυξης, περί οικολόγων που δεν θέλουν να προοδεύσει ο τόπος, και βέβαια, δεν έπαψαν καθόλου να γκρινιάζουν για την ανάπτυξη που εδώ και χρόνια δεν λέει να ρθει στο χωριό τους. Σημειωτέον ότι γι αυτό έχει παραμείνει ένα θαυμάσιο χωριό της εξίσου θαυμάσιας και παρθένας Δυτικής Χίου. Ο υπερήλικας που διαφώνησε με όλους αυτούς, ήταν, και πάλι σημειωτέον, ο μοναδικός που στην ερώτησή μου αν διατηρούν παραδοσιακούς σπόρους στο χωριό, απάντησε θετικά, και μάλιστα είπε επι λέξει: “Και βέβαια τους κρατάω. Αυτοί οι σπόροι μας θρέψανε”.

Ψηφιακός πολιτισμός και Βιωσιμότητα – Ένας νέος πολιτισμός του μοιράσματος και της συνεργασίας γεννιέται


Του Michel Bauwens*


Η εντολή της διάσκεψης Ρίο+20 αναγνωρίζει τρεις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης - οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό. Ωστόσο, η διαδικασία δεν αμφισβητεί τη θεμελιώδη τοξικότητα του σημερινού λειτουργικού συστήματος, και αγνοεί το γεγονός ότι ένα τέτοιο “ελαττωματικό” DNA έχει ισχυρές πολιτισμικές ρίζες.

Τι εννοούμε; Τα ακόλουθα δεν βασίζονται στα δηλωμένα ιδανικά του Ρίο+20 αλλά στην πραγματική πρακτική του υπαρκτού οικονομικού συστήματος.

Το σημερινό παγκόσμιο σύστημα βασίζεται σε τρεις λανθασμένες παραδοχές:

Ο Κόσμος σύμφωνα με την Μονσάντο (The World According to Monsanto) – Codex Alimentarius | Full Documentary (Greek Subs)

Μερικές σκέψεις για το Αναρχικό κίνημα

του Methexis
ImageΗ ανεργία και τα αλλεπάλληλα εισπρακτικά μέτρα των νεοφιλελεύθερων επιλογών της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, έχει σπρώξει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στα όρια της φτώχιας και της απογοήτευσης. Ένα μέρος αυτών, άρχισε δειλά τα τελευταία χρόνια να κινητοποιείται διεκδικώντας, κυρίως τα χαμένα τους προνόμια και την πρότερη οικονομική τους «άνεση». Οι κινηματικές τους διέξοδοι όμως, είτε μέσω των συστημικών ηγεσιών του διεφθαρμένου και αστικού κατά βάση συνδικαλιστικού τους κινήματος, είτε μέσω των θεσμικών κομμάτων της συμβιβασμένης αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, κάθε άλλο παρά γόνιμες είναι.

Σκαταναλώστε

Σκαταναλώστε
Ο Γιάννης ....Παπαρόπουλος άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του..

(MADE IN JAPAN) για τις 6 το πρωί ...

Έφτιαξε τον καφέ του σε ένα "μπρίκι"
(MADE IN TURKEY)

Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή
(MADE IN GERMANY)

Έβαλε το πουκάμισό του
(MADE IN SRI LANKA),
Τα jeans με φίρμα
(MADE IN SINGAPORE)

Παπούτσια
(MADE IN ITALY)

ΕΣΥ που ΗΣΟΥΝ;



Έχω βουλιάξει κι εγώ μές τη συλλογική κατήφεια, μες την κατάθλιψη...
Φοβάμαι, ανησυχώ, θλίβομαι, αναρωτιέμαι για το μέλλον των παιδιών μου,
για το γκρέμισμα των ονείρων μου και των μακρυχρόνιων προσπαθειών μου...

Αλλά ακόμα και αυτά καλύπτονται από την βαθιά μου οργή...
Πού ήμουν όλα αυτά τα χρόνια εγώ;
Πού ήσουν όλα αυτά τα χρόνια εσύ, εαυτέ μου;

Πού ήσουν όταν μας κοροϊδευαν, μας ξεπουλούσαν,
μας πέταγαν τα πλαστικά όνειρα στη μούρη κι εσύ τα κυνηγούσες;


Πού ήσουν όταν ο γιατρός σού ζητούσε το φακελλάκι για να σε κάνει καλά και αντί να τον καταγγείλεις τον πούστη, τον πλήρωνες αποκαλώντας τον "γιατρέ μου"

Δεν ντρέπομαι που είμαι Έλληνας αλλά ντρέπομαι που είμαι γιος σου μαλάκα μπαμπά!!!!!

Για γενεές ολόκληρες γαλουχηθήκαμε με το να γινόμαστε οι πρωταγωνιστές του ανεκπλήρωτου ονείρου του κάθε πατέρα. Πάντα ο πατέρας έχει τον πρώτο λόγο για το τι θα γίνει ο κανακάρης του και αυτό γίνεται δια ροπάλου μέχρι και σήμερα. Και το σήμερα είναι η ταφόπλακα που έβαλε ο κάθε μαλάκας πατέρας και ψήφισε αυτά τα κοράκια που είναι σήμερα κυβέρνηση.

Έρχεται ο κάθε πικραμένος άντρας κάνει ένα παιδί και προσπαθεί να του επιβάλει να εκπληρώσει ότι όνειρο δεν μπόρεσε αυτός να εκπληρώσει, του επιβάλει να σπουδάσει εκεί όπου αυτός όχι μόνο δεν σπούδασε αλλά έμεινε και αγράμματος, του επιβάλει να δουλέψει σε μια δουλειά που δεν χρειάζεται να πληρείς προϋποθέσεις αρκεί να έχεις δικαίωμα ψήφου, του επιβάλει να μην δουλεύει 8 ώρες γιατί έτσι απλά είναι ο γιος του η η κόρη του, του επιβάλει να δεχτεί ότι όλα τα κάνει για το καλό του.

Του κάνει κήρυγμα περί ηθικής, περί αλήθειας, περί σωστού και λάθους και η μόνη απάντηση στην οποιαδήποτε ερώτηση του γιου είναι: μικρός είσαι δεν ξέρεις.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Animated short films…

Συλλογή απο μικρού μήκους animation films για χαλάρωση αλλα και προβληματισμό…
All films handpicked by xtremyst…


“Sebastian’s Voodo”
Σκηνοθεσία: Joaquin Baldwin
Μια μικρή ιστορία για την αλληλεγγύη και την αυτοθυσία…

το νησί των λουλουδιών (ντοκυμαντέρ)


Χιούμορ, ειρωνεία, δράμα ανακατεμένα στις κατάλληλες δόσεις για μια επιτυχημένη συνταγή. Το "τριπ" έπος μιας ντομάτας δοσμένο με διαφημιστική ταχύτητα αποτελεί ένα αριστούργημα το οποίο βραβεύτηκε με την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 1990, ενώ το 1995 επιλέχθηκε από Ευρωπαίους κριτικούς ως μια από τις εκατό σημαντικότερες ταινίες μικρού μήκους του εικοστού αιώνα.
Το νησί των λουλουδιών είναι μια ταινία από αυτές που πρέπει να βλέπουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι.

το βρήκαμε εδώ: movies & documentaries that can change your life 

Το θαύμα της σύγχρονης ορθοπεδικής χειρουργικής (BINTEO)

Απολαύστε το...
Η μόνη φιλική συμβουλή, βάλτε το σε πλήρη οθόνη...
 
το βρήκαμε εδώ: Ραμνουσία

1η Γιορτή Λίμνης Δοϊράνης










Ομιλίες, συναυλίες, εκθέσεις βιολογικών προϊόντων, αγώνες δρόμου-ποδηλάτου, προβολή σχετικών με την διοργάνωση ταινιών και άλλα όπως:
Εργαστήρια: παρασκευής σαπουνιού, αγγειοπλαστικής, κατασκευής μουσικών οργάνων (για παιδιά).
Κάθε απόγευμα αφήγηση παραμυθιών και δημιουργική απασχόληση για παιδιά.
Κατασκευή λιμνόσπιτου, περιήγηση στη λίμνη με παραδοσιακές ψαρόβαρκες.
Λειτουργία χαριστικού παζαριού (φέρτε ότι δεν σας χρειάζεται).
Λειτουργία εστιατορίου (δωρεάν για τους εκθέτες), 2ου bar σε απομονωμένη προβλήτα (για τους ρομαντικούς).
Σχεδιάζονται καθημερινά κι άλλες δραστηριότητες που ακόμη δεν έχουμε οριστικοποιήσει (όπως η παρασκευή τυριού, περισσότερα μουσικά σχήματα κ.α.).

Συνιστούμε στους επισκέπτες επειδή η περιοχή γύρω από τη λίμνη είναι ελώδης και είναι φυσικό να υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί κουνουπιών (είναι είδος που δεν τσιμπάει, ωστόσο είναι πολυάριθμο), να είναι εφοδιασμένοι με αντίστοιχα προϊόντα.



                                                           ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ;

Γιατί λοιπόν αυτοοργάνωση; Τι είναι η αυτοοργάνωση, η αυτοδιαχείριση, η αυτονομία? Αποτελεί πράγματι την απάντηση στο σήμερα?
Η απάντηση είναι απερίφραστα πως ΝΑΙ. Η αυτοοργάνωση ΕΙΝΑΙ η απάντηση!
  Και είναι η απάντηση γιατί έρχεται από το μέλλον, είναι η μικρή ρωγμή στον χρόνο που φέρνει στο φώς την κοινωνία του μέλλοντος που ονειρευόμαστε. Είναι η άρνηση του εγώ και η κατάφαση του εμείς. Είναι η αλληλοβοήθεια, η συνεργατικότητα, η αλληλεγγύη και η ελεύθερη απόφαση να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Είναι αυτό που απεχθάνονται η εξουσία και η ελεύθερη αγορά γιατί θέτει σε αμφισβήτηση τον βασικό τους πυρήνα ύπαρξης: της ισχύος και της αυθεντίας τους. Είναι ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία και οι χιλιάδες τοπικοί αγώνες σε όλο τον κόσμο για την προστασία του περιβάλλοντος της υγείας και της αξιοπρέπειας. Είναι η επαναφορά της αίσθησης του μέτρου απέναντι στην μεγαλομανία και στην απεριόριστη ανάπτυξη της εποχής μας, τα αποτελέσματα της οποίας όλοι μας σήμερα βιώνουμε. Είναι η επανασύνδεση του ανθρώπου με την φύση, κυρίως με μια νέα αντίληψη κοινωνικής οργάνωσης, που θα έχει εξαλείψει ιεραρχικές και κυριαρχικές μορφές ως βασική αιτία της  σύγχρονης οικολογικής κρίσης. Είναι η δυνατότητα συνειδητής κοινωνικής και συλλογικής αναπαραγωγής, η αληθινή και άμεση δημοκρατία.
  Κάπου γράφτηκε για την γιορτή μας ότι θα έπρεπε η θεματολογία της να είναι στα γνωστά πλαίσια της τρόπον τινά διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της λίμνης ή της περιοχής γενικότερα. Δηλαδή να κάνουμε τον γνωστό αιώνιο κύκλο της πολιτικά ορθής προσέγγισης και ανάδειξης των όποιων προβλημάτων. Δεν μας προκαλεί εντύπωση η αδυναμία τους να κατανοήσουν αυτό που σήμερα εμείς εδώ πρεσβεύουμε. Είναι σχεδόν αδύνατον να περιγράψεις το νέο με όρους τους παρελθόντος, γι’αυτό και το αντιμετωπίζεις εχθρικά. Μόνο η ανθρώπινη δραστηριότητα (όπως αυτή περιγράφηκε πιο πάνω) μπορεί να φέρει στην επιφάνεια την δυνατότητα του ατόμου να πραγματοποιήσει την ουτοπική κοινωνία, φορέας της οποίας είναι ο καθένας μας (Ernst Bloch). Η αυτοοργάνωση δεν είναι μια έτοιμη ιδεολογία που την φοράς και σε οδηγεί στον παράδεισο! Είναι μια ενδελεχής διαλεκτική σχέση του ατόμου με την κοινωνία, ένας συνεχής κοινωνικός πειραματισμός που τα θέτει όλα και διαρκώς υπο αμφισβήτηση. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε τις αποτυχίες και την βαρβαρότητα του υπάρχοντος αλλά και των ξεπερασμένων εναλλακτικών του.
  Όμως η αξία της αυτονομίας πάει ακόμη παραπέρα. Ως βασικό συστατικό της ορίζουμε την διαρκή και ελεύθερη ροή του πράττειν, που οδηγεί στην δημιουργική σκέψη και πράξη. Τότε όμως με την τεκτονική κίνηση των πλακών που προκαλείται το πνεύμα χειραφετείται. Και αυτό δεν σημαίνει άλλο από το ότι το  απελευθερωμένο πλέον άτομο κατανοεί την αλληλουχία των γεγονότων, κρίνει το νόημά τους,  και αντιλαμβάνεται την ολότητα του κοινωνικού γίγνεσθαι. Από συμμορφωμένο και υπάκουο άτομο μεταμορφώνεται σε ενεργό υποκείμενο της ιστορίας και η ελευθερία και ο ανθρωπισμός επανααποκτούν την ακτινοβολία τους μέσα στην ζωή.(T.Adorno).

                  
                                                          ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ν.ΚΙΛΚΙΣ
                                                                             ΙΟΥΛΙΟΣ 2012

  Για να μας βρείτε εύκολα:                                                                     

Χρειαζόμαστε εθελοντές, όσοι λοιπόν από την περιοχή μας έχετε διάθεση να προσφέρετε επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail του ιστολογίου μας: antinewskilkis@gmail.com

IPv6: Το νέο διαδίκτυο (Vid)


Το παλιό Διαδίκτυο είναι παρελθόν, το νέο ιντερνέτ είναι εδώ και κολοσσιαίο. Είναι έτοιμο για τρισεκατομμύρια και παραπάνω, υπολογιστές και διαδικτυακές συσκευές να πλημμυρίσουν το διαδίκτυο.






Για να είναι στο Διαδίκτυο μια συσκευή στο Web χρειάζεται μια διεύθυνση IP. Το παλιό Διαδίκτυο είχε περίπου 4,3 δισεκατομμύρια διευθύνσεις ΙΡ. Δεν ήταν αρκετός χώρος. Πλέον υπάρχουν περισσότερα κινητά τηλέφωνα και συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο.

Το νέο Διαδίκτυο έχει «40 τρισεκατομμύρια τρισεκατομμύρια τρισεκατομμύρια» δηλαδή ( 340.000.000.000, 000.000.000.000.000, 000000000000)!

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

όπου οι κωλοτούμπες συνεχίζονται


Υγιεινά ποτά: 3. Κομπούχα


Κομπούχα, το ζωντανό τσάι!
 
Ενδεχομένως να την ξέρετε και ως «τσάι της Μαντζουρίας». Όσοι τη χρησιμοποιούν της αποδίδουν τόσες ιδιότητες που θα χρειάζονταν πολλές σελίδες για να απαριθμηθούν. Στην πραγματικότητα, οι «θαυματουργές» ιδιότητες της κομπούχα έφτασαν στο δυτικό κόσμο από την Ανατολή και διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα μέσω της εμπειρικής χρήσης, καθώς δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί επιστημονικές έρευνες που να τις επιβεβαιώνουν.

Τι είναι η κομπούχα
Πρόκειται για ένα ζυμομύκητα που αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού και ζάχαρης με τη βοήθεια «μαγιάς» (που συνήθως είναι υγρό από προηγούμενη ζύμωση ή, αν δεν υπάρχει, αποσταγμένο ξίδι). Μέσω της ζύμωσης του μύκητα απελευθερώνονται πολλές θρεπτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων, προβιοτικά στοιχεία που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην εξισορρόπηση της λειτουργίας του ήπατος. Πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό όσων πάσχουν από ασθένειες του ανοσοποιητικού, μια άποψη ωστόσο που δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά, καθώς δεν έχουν ακόμα διεξαχθεί σχετικές έρευνες.

Υγιεινά ποτά: 2. Κεφίρ με νερό

WATER KEFIR, KEFIR DE FRUITS, TIBI, sugar free



H φωτό από το www.commonsensehome
Το κεφίρ φρούτων ή κεφίρ νερού είναι μια συμβιοτική αποικία 40 περίπου ειδών βακτηρίων και μυκήτων. Η συμβίωση δίνει τη δυνατότητα πολλαπλασιασμού και διαιώνισης της αποικίας. Το ποτό που προκύπτει είναι άριστο προβιοτικό με διακριτική ευχάριστη γεύση. Είναι ελαφρώς αφρώδες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για σπιτικά αναψυκτικά με χυμούς φρούτων.

Υγιεινά ποτά: 1. Κεφίρ (Προέλευση, Οφέλη και παραγωγή παραδοσιακού κεφίρ)


ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Ο Καύκασος είναι καταγεγραμμένος στον επιστημονικό κόσμο για πολλά μοναδικά του χαρακτηριστικά μεταξύ αυτών για τους μακροβιότερους υγιείς ανθρώπους του. Έτσι μαγνήτισε και εμένα στην εξερεύνηση των μυστικών των ανθρώπων αυτών.

Δυο σημαντικές διαφορές που παρατήρησα σε σχέση με την πολυδιαφημισμένη μας "μεσογειακή δίαιτα" είναι τα γευστικά καρύδια τους τα οποία περιλαμβάνονταν στο φαγητό και τις σαλάτες τους σχεδόν καθημερινά, το ίδιο και το φρέσκο σπιτικό κεφίρ που συνόδευε τα γεύματα τους.

Ο κόσμος στον Καύκασο γνωρίζει τα καλά αποτελέσματά του ΚΕΦΙΡ από τα παλιά χρόνια. Δεν γνωρίζω πόσο παλιά είναι η ιστορία του ΚΕΦΙΡ αλλά γνωρίζοντας καλά τους τρόπους παραγωγής του -μελετώντας τους στις περισσότερες Ρώσόφωνες χώρες- πιστεύω ότι το κεφίρ προέκυψε φυσικά απο της πρώτες προσπάθειες του ανθρώπου να διατηρήσει και να επεξεργαστεί το γάλα. Υπάρχει μάλιστα η πιο κλασική συνταγή παραγωγής Κεφίρ την οποία θα δείτε λεπτομερώς παρακάτω η οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στα βουνά και τα χωριά της Ρωσίας και του Καυκάσου.

Ένα blues, μια ιστορία (3. Devil Got My Woman - Skip James)

Η πρώτη εκτέλεση (1931)


Ανατροπή του προέδρου Lugo στην Παραγουάη


Έκρυθμη είναι η κατάσταση από χθες στην Παραγουάη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα «κοινοβουλευτικού» πραξικοπήματος, που θυμίζει την ανατροπή του Μανουέλ Σελάγια στην Ονδούρα πριν 3 χρόνια. Η αφορμή ήταν οι σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν την προηγούμενη Παρασκευή στα ΒΑ της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Βραζιλία, με θύματα 11 αγρότες και 7 αστυνομικούς. Ως συνέπεια, η Βουλή της Παραγουάης ενέκρινε χθες με 76 ψήφους υπέρ και 1 κατά την παραπομπή του προέδρου Φερνάντο Λούγο σε δίκη ως υπεύθυνου για τα γεγονότα.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

Το πλαίσιο σύγκλισης των τριών αρχηγών

Ολόκληρο το κείμενο συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών, που ενσωματώνει το πρόγραμμα της κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης, παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος». Το κείμενο καταγράφει τις προγραμματικές συγκλίσεις των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό. Επικεντρώνεται κυρίως στην αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης και θέτει το νέο αναπτυξιακό πλάνο της χώρας, προτάσσοντας τα ζητήματα της κοινωνικής προστασίας. Σημαντικό κεφάλαιο αποτελούν οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης σε συνεργασία με την ΕΕ. Το κείμενο έχει ως εξής:

Ε, ανθρωπάκο* μου, φοβήθηκες να είσαι λεύτερος…

Ανθρωπάκο μου, μην το βάζεις στα πόδια… Αυτοί ξέρουν ότι έχεις τη δύναμη να είσαι Άνθρωπος. Γι αυτό σ’ έκαναν να πιστέψεις ότι είσαι ανθρωπάκος. Γι αυτό φοβήθηκες να γίνεις λεύτερος άνθρωπος…

Ε, ανθρωπάκο* μου, φοβήθηκες να είσαι λεύτερος…

Πήγες να μιλήσεις ανθρωπάκο. Κι εκείνοι έπεσαν πάνω σου και σου είπαν, είναι ντροπή να μιλάς. Είναι ντροπή να είσαι εκείνος που θα καθορίσει τη δική του ζωή. Είναι ντροπή, μας βλέπουν όλοι… Είναι ντροπή να είσαι λεύτερος. Ανθρωπάκο μου…
Δεν σε δικαιολογώ που φοβήθηκες. Αντίθετα, εσένα τον φοβισμένο φοβάμαι, περισσότερο κι απ’ αυτούς που σε τρομοκρατούν.
Γιατί σε είχαν μέσα στο εργαστήριο 2,5 χρόνια κι εσύ παραπονιόσουν που δεν μιλούν οι άλλοι. Κι όταν οι γύρω σου μίλησαν, τρόμαξες. Και είπες, ξαναβάλτε με στο εργαστήριο, είμαι ένα καλό και πειθήνιο πειραματόζωο. Μα έκανες και τη δική μου ζωή μέρος του πειράματός σου.

Οι μεγαλύτερες δημόσιες διαμαρτυρίες που έχει δει ποτέ ο κόσμος χωρίς καμία κάλυψη από τα ΜΜΕ!



Οι μεγαλύτερες δημόσιες διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και συλλαλητήρια που έχει δει ποτέ ο κόσμος συμβαίνουν αυτή την στιγμή με σχεδόν καμία κάλυψη από τα ΜΜΕ...
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό ...πέρα απο την απόκρυψη αυτών των εκδηλώσεων απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το YouTube αφαιρεί συχνά σκηνές από αυτές μαζικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, όταν του ζητηθεί από τις κυβερνήσεις.

Η Google εξάλλου, ιδιοκτήτης του YouTube, έχει συμμορφωθεί πλήρως με την πλειοψηφία των αιτημάτων από τις κυβερνήσεις, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, όχι μόνο για να αφαιρέσει βίντεο απο το YouTube, αλλά επίσης και να αφαιρέσει συγκεκριμένους όρους αναζήτησης αλλά και χιλιάδες «αιτήματα δεδομένων"....
Οι εικόνες είναι απο Αίγυπτο (πάνω αριστερά Cairo), Mεξικό (αριστερά κάτω Mexico City)και τον Καναδά (δεξιά Montreal)

Πληροφορίες απο The Free World Charter, απόδοση Λόγιος Ερμής

Αδέσποτος

το βρήκαμε εδώ: gregor der grieche

ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

14 - 15 ΙΟΥΛΙΟΥ : Open Space - Ανοικτό κάλεσμα γνωριμίας
16 - 22 ΙΟΥΛΙΟΥ : Εβδομάδα κοινοτικής διαβίωσης

"Δεν υπάρχει πιο δυνατό πράγμα από μια ιδέα που έφτασε η ώρα να πραγματοποιηθεί"
Ουγκώ

Το «Φαράγγι της Σκάλας» είναι μια προσπάθεια σε εξέλιξη, για τη δημιουργία οικοκοινότητας στην Ελλάδα. Σε μικρή απόσταση έξω από τη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της λίμνης Βόλβης,  οραματιζόμαστε:
-ανθρώπινες σχέσεις που στηρίζονται στην ειλικρίνεια
-την αλληλεγγύη και συμπαράσταση ως μια υπαρκτή πραγματικότητα
-μια ζωή απαλλαγμένη από βία και φόβο, βασισμένη στη συνεργασία
-την καθημερινότητα μέσα από σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

EIMAI EΛΛΗΝ ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟI

Κλέβω απο τον Georgalis που έκλεψε απο τον Μονόλογο του Μώμου
 οι φωτογραφίες ειναι κλεμένες απο αλλού!!!


Είμαι Έλλην. Απόγονος του Περικλή και του Καραϊσκάκη. Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνω και πώς τα βγάζω πέρα, είμαι απλά Έλλην. Η τάξη μου είναι κάτι που αυτοκαθορίζεται, τη δουλειά μου μπορεί να τη χάσω ανα πάσα στιγμή, αλλά το ότι είμαι Έλλην είναι κάτι διαφορετικό.  Είναι κάτι που δε μπορεί να μου το πάρει κανείς. Εγώ του δίνω ότι έννοια θέλω κι όποιος το αμφισβητεί είναι απλά εχθρός μου.

Είμαι μάγκας, ο ικανότερος του κόσμου και κανείς δε μπορεί να με ξεγελάσει. Έχω ιστορία που ταυτίζεται με όλα τα κατορθώματα της ανθρωπότητας και όταν αυτό δε συμβαίνει έχω την κουλτούρα να τη κατασκευάσω στα μέτρα μου. Μισώ το αφεντικό μου αλλά δε θέλω το κακό του. Το οτι υπάρχει μου δίνει την ελπίδα οτι θα γίνω κι εγώ αφεντικό. Φοράω ό,τι φοράει, συχνάζω εκεί που συχνάζει κι εκείνος, ψηφίζω ό,τι ψηφίζει. Τι ψηφίζω? Ό,τι δε θα με σηκώσει από την καρέκλα μου.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Θάνατος στο στόμα

Δεν έχω πλέον μέσα μου καμιά διάθεση να τους συναναστραφώ. Δεν νιώθω κανέναν οίκτο γι’ αυτούς. Για τους σιωπηρούς Ελληνάκους, τους καλούς ανθρώπους, που κοιτάνε τη δουλίτσα τους και τα παιδάκια τους. Για τους καλούς νοικοκυραίους που με περιβάλλουν.
Όλοι βούτηξαν τα χέρια τους στο αίμα. Έγιναν συνυπεύθυνοι των δωσίλογων. Έγιναν συνεταίροι των διεθνών τοκογλύφων. Έγιναν ηθικοί αυτουργοί στις αυτοκτονίες που έχουν ήδη λάβει χώρα και φονιάδες όσων ανθρώπων θα αυτοκτονήσουν από δω και μπρος. Ψήφισε η κυρά Μαρία και ανακουφίστηκε η Μέρκελ. Ψήφισε ο κύριος Γιάννης και πανηγύρισε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ψήφισε η κυρία Σοφία και έτριψαν τα χέρια τους οι διεθνείς Αγορές και οι Τραπεζίτες.
Ναι. Αυτοί οι καλοκάγαθοι Ελληνάκοι, γίνανε από προχτές φονιάδες κατά συρροήν και εκ προμελέτης.Γίνανε νταβατζήδες και ντίλερς της πατρίδας μου. Των βουνών μου. Των ακρογιαλιών μου.

Αυτοί που θέλουν να πεθάνουν υπόδουλοι, “ζουν” ακόμα

Τουλάχιστον 42% των Ελλήνων πολιτών ψήφισαν το ξεπούλημα της χώρας. Στην πλειονότητά τους δεν είναι νέοι άνθρωποι.
Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια ψήφιζαν το ξεπούλημα των παιδιών τους, ψηφίζοντας προς ίδιον όφελος, δανειζόμενοι ακατάσχετα, μετέχοντες στην διαπλοκή, σπαταλώντες απερίσκεπτα το δημόσιο χρήμα, φοροδιαφεύγοντες ξετσίπωτα αλλά ταυτόχρονα με όλα αυτά, σαβουριάζοντας ιδιωτικές περιουσίες, νομίζοντας ότι εξασφαλίζει ο καθείς τα δικά του τέκνα έναντι των άλλων. Είναι οι ίδιοι δηλαδή που ενώ ξεπουλούσαν και κατάκλεβαν το συνολικό μέλλον των παιδιών τους, καμώνονταν ταυτόχρονα πως προσπαθούν να τους εξασφαλίσουν μια καλή και άνετη ζωή. Κατσαπλιάδες Έλληνες Υπήκοοι με το μυαλό ακόμα υπόδουλο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Και χτες, αυτοί οι ίδιοι κατσαπλιάδες, φοβούμενοι μην τυχόν και χάσουν τα κλεμμένα, φοβούμενοι το μέλλον που τους έχει απομείνει, τρομαγμένοι μήπως και στα στερνά τους αναγκαστούν να βιώσουν την ανασφάλεια, αποφάσισαν για άλλη μια φορά με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που δρούσαν τόσα χρόνια. Αποφάσισαν να μην ακούσουν τα παιδιά τους, να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη νέα γενιά που κραύγαζε αγωνιωδώς “παραγωγική εργασία και όχι ξεπούλημα”, αποφάσισαν για τελευταία φορά να επενδύσουν ξανά στην πλήρη καταστροφή του μέλλοντος των νέων ανθρώπων, για να παραμυθιάσουν τους δικούς τους φόβους.

Η εγχείρηση πέτυχε. Ο ασθενής;


Η Ελλάδα λοιπόν θα έχει κυβέρνηση. Αν τυχόν σας διαφεύγει τι κυβέρνηση θα είναι, θα το αντιληφθείτε μόλις θα ξαναδείτε στη Βουλή την γνώριμη φυσιογνωμία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Μάκη Γιακουμάτου. Μόλις θα ξανακούσετε την τσιριχτή φωνή της Κατερίνας Παπακώστα και το τρίξιμο των εδράνων από το πολιτικό βάρος του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Θα έχουμε μια κυβέρνηση από αυτές που είχαμε. Ανακουφιστικό, όπως γράφουν σήμερα τα ξένα δίκτυα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Πώς θα λειτουργήσει μια συνηθισμένη κυβέρνηση σε μια ασυνήθιστη πραγματικότητα;

Άρης Βελουχιώτης: κάπου στη Ρούμελη λένε πως ζει ακόμα...

ο Άρης Βελουχιώτης (κατά κόσμον Θανάσης Κλάρας), στρέφοντας το όπλο πάνω του, αποφασίζει να ζήσει ανίκητος για πάντα. Οι ανθρώπινοι μύθοι και τα κατασκευασμένα τέρατα για τον ίδιο είναι ατέλειωτα.

Ο Άρης Βελουχιώτης είναι από τις (ελάχιστες) προσωπικότητες στην παγκόσμια ιστορία, που δεν θα σου πει κανείς "τι ήταν" και "τί δεν ήταν". Αν θες να το μάθεις αυτό, χρειάζεται να ακούσεις, να διαβάσεις, να αναλογιστείς και θα το Αισθανθείς...

Ακολουθούν: - Οι εξαιρετικά εύστοχοι και περιγραφικοί στίχοι της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας των Social Waste στο τραγούδι τους με τίτλο "Του Άρη".


- Το καλύτερο ίσως ντοκυμαντέρ-ταινία για τον Α. Βελουχιώτη και τις τελευταίες κρίσιμες επιλογές του, μιας και είναι γυρισμένο στα ίδια ακριβώς μέρη που περπάτησε ο "Πρωτοκαπετάνιος" μαζί με τους αντάρτες του, ενώ βασίζεται στις ζωντανές μαρτυρίες των τελευταίων.

- Ολόκληρο το τεύχος του περιοδικού "Ιστορία του Έθνους" (προς ελεύθερη ανάγνωση και κατέβασμα), αποκλειστικά αφιερωμένο στον θρυλικό ηγέτη και τις τελευταίες μέρες της ζωής του (η αρθρογραφική παρουσία των Χάγκεν Φλάισερ και Ιάσωνα Χανδρινού εγγυώνται απλώς την εγκυρότητα των όσων διαβάζουμε).

Σημείωση: Ο τίτλος-στίχος του αφιερώματος βασίζεται στο μύθο που αναπτύχθηκε στις συνειδήσεις των κατοίκων των ορεινών χωριών της Ρούμελης και ήθελε τον Άρη να παραμένει ζωντανός, κρυμμένος με το άλογό του στα βουνά της περιοχής και κάποια στιγμή να επιστρέφει... 

Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;;


Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;;
Άραγε αυτά μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; μάλλον όχι γιατί πρόσεχα την ώρα των αρχαίων..

Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στη Βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή τα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".
Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν.
Παρά τη μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Δημήτρης Αποστολάκης στο tvxs: Πρέπει να κάμομε μια παληκαριά ενηλικίωσης




 

"Πολλά πράγματα σε αυτόν τον κόσμο διευθετήθηκαν, όταν αναρωτηθήκαμε για το προφανές. Πολλά προβλήματα λύθηκαν, όταν τέθηκαν τα ερωτήματα, απλά και αστεία ή πολλές φορές και ονειρικά…
Για παράδειγμα:
  • Οι νόμοι της παγκόσμιας Μηχανικής και της κίνησης των ουρανίων σωμάτων, αποκαλύφθηκαν από την αστεία ερώτηση του Ισαάκ Νιούτον (Νεύτωνα στα ελληνικά), γιατί το μήλο, έπεσε στο κεφάλι του…
  • Η αρχή της αμοιβαιότητας, αποκαλύφθηκε στον Άλμπερτ Αϊνστάιν, όταν διερωτήθηκε πολύ απλά, γιατί όταν βρίσκομαι σε ένα τραίνο και ξεκινάει το διπλανό, νομίζω ότι κινούμαι εγώ...
  • Ή ακόμη και σε κατάσταση ονειρική, όταν ο Κεκουλέ, βρήκε την απάντηση για την εξαγωνική δομή του βενζολίου, όταν είδε στο όνειρό του ένα φίδι να δαγκώνει την ουρά του!
Γι αυτό, λοιπόν, φλερτάρει κάποιος καλλιτέχνης ή επιστήμονας με την τραγικότητα και την γελοιοποίηση, θέτοντας απλά και αστεία ερωτήματα, εκκινώντας από μια παιγνιδιάρικη διάθεση, από τη δίψα της έρευνας ή από περιέργεια, απλά και μόνο.
Ερώτηση 1η (από τον Σοπενάουερ) : Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να πεθάνεις;
Δύο και μόνο: Ή από βάσανα ή από πλήξη.
Υπάρχει, λέει, μία μόνη διέξοδος από αυτό το πεπρωμένο, κι αυτή είναι ο τρόπος του ηρωισμού μέσα από την τέχνη.
Κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει τέχνη τη ζωή του, αρκεί η κοινότητα των ανθρώπων, να τον βοηθήσει να βρει την ιδιαίτερη - μοναδική κλίση του.
Εδώ, υπεισέρχεται το θέμα της Παιδείας.

Η μόνη υπογραφή που με δεσμεύει...



Όταν ένας λαός παραδίδει τη χώρα του στα ντόπια
και ξένα κοράκια, τότε η σημαία κυματίζει μεσίστια

Όταν ένα έθνος αποφασίζει την αυτοκαταστροφή του, τότε τα λόγια βγαίνουν δύσκολα απ' τα χείλη των ηττημένων.
Ναι, ηττηθήκαμε στον πόλεμο και βάλαμε φαρδιά-πλατιά και την υπογραφή μας.
Λέω "μας", γιατί ανεξαρτήτως της επιλογής του καθενός μας, το συνολικό πρόσημο της απόφασης του ελληνικού λαού είναι "ΠΛΗΝ" και όχι "ΣΥΝ".
Εγώ ήξερα τόσα χρόνια ότι οι γονείς μπαίνουν ασπίδα μπροστά από τα παιδιά τους όταν αυτά κινδυνεύουν και επιλέγουν αυτοί να φάνε τη σφαίρα, για να ζήσουν αυτά.

Δεν …

Του Mind the Gap



Δεν …
Δεν είσαι αφελής, απάνθρωπος είσαι.
Δεν είσαι αδαής, αφιλότιμος είσαι.
Δεν είσαι αποπλανημένος, εκπορνευμένος είσαι.
Δεν είσαι αδύναμος, τομαριστής είσαι.
Δεν είσαι αμνήμων, αναξιοπρεπείς είσαι.
Δεν είσαι σοβαρός, μίζερος είσαι.
Δεν είσαι συντηρητικός, μικρόψυχος είσαι.
Δεν είσαι ανεξάρτητος, απατεώνας είσαι.
Δεν είσαι ανιστόρητος, ραγιάς είσαι.
Δεν είσαι πατριώτης, δειλός είσαι.
Δεν είσαι θρήσκος, θεομπαίχτης είσαι. 
Δεν είσαι οικογενειάρχης, τυχοδιώκτης είσαι.
Δεν είσαι λαός, εαυτούλης είσαι.
Δεν είσαι άβουλος, βουλή είσαι.
Δεν είσαι θύμα, δολοφόνος είσαι.
Δεν είσαι κακομοίρης, ξεδιάντροπος, ελεεινός, υποκριτής είσαι …
Υ.Γ.  Έψαχνα δυο λέξεις να σου πω, δυο λέξεις δίχως άρνηση, μα δεν βρήκα ούτε μια …

πηγή: //ΠαραλληλοΓράφος//




Αντί σχολίου για τ' αποτελέσματα των εκλογών της 17-6-2012


Χαΐνηδες - Θέλω να πάρω τη φυλή μου και να φύγω

 Θέλω να πάρω τη φυλή μου και να φύγω
δε θέλω ούτε μερτικό απ' το κοπάδι
μού 'πες φτερά πως έχω κάποιο κρύο βράδυ
μα εγώ φτερά δεν έχω άμα δεν τ' ανοίγω

Πάρε αγέρι στα ουράνια την πνοή μας
να κάμει όσα ονειρευτήκαμε ταξίδια
εδώ ο άρχοντας μοιράζει μπιχλιμπίδια
κι εμείς του δίνουμε στιγμές απ' τη ζωή μας

Θέλω να πάρω τη φυλή μου και να φύγω
εδώ ο έρωτας πια δεν περνοδιαβαίνει
αφού τ' αδέρφια μας γυρνούν σαν κολασμένοι
για να μαζέψουνε το βιος τους λίγο-λίγο

Πάνω στο στέμμα μου βρυχάται άγριος λιόντας
κι είναι του άγνωστου ο πιο μεγάλος τρόμος
το ξέρεις μάτια μου πως δεν υπάρχει δρόμος
αφού το δρόμο τον ανοίγεις περπατώντας



Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Πέρα από τις εκλογές;


Του Κώστα Χαριτάκη
Έχει νόημα, άραγε, να συζητάμε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, με θέμα “πέρα από τις εκλογές”; Πολλοί θεωρούν περιττή πολυτέλεια ή εγκληματική αφέλεια μια τέτοια συζήτηση. Κατηγορούν, μάλιστα, όσους αρνούνται να σκεφτούν και να πράξουν με τους όρους της “εκλογικής ατζέντας” ότι εγκαταλείπουν την “Πολιτική”, για θολές, αποσπασμένες από την πραγματικότητα, θεωρητικές φλυαρίες...

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Μια σύντομη ιστορία του Μνημονίου

Είσαι πολίτης; Είσαι ψηφοφόρος; Το ξέρουμε ότι η μνήμη δεν είναι το μεγαλύτερο προτέρημά σου, αλλά πρέπει να προσπαθήσεις. Θυμήσου...

πηγή: από το blog του περιοδικού unfollow

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Έκκληση της Vandana Shiva εν όψει της Διάσκεψης Ρίο+20: Επείγουσα ανάγκη η αλλαγή παραδείγματος


Τον Ιούνιο του 2012, κινήματα και ηγέτες θα συναντηθούν στο Ρίο για τη διάσκεψη Ρίο+20, δύο δεκαετίες μετά τη Σύνοδο Κορυφής για τη Γη που οργανώθηκε το 1992 για την αντιμετώπιση επειγουσών οικολογικών προκλήσεων, όπως η εξαφάνιση ειδών, η διάβρωση της βιοποικιλότητας και η κλιματική αλλαγή. Η Διάσκεψη για τη Γη μάς έδωσε δύο πολύ σημαντικούς διεθνείς περιβαλλοντικούς νόμους: τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιολογική Ποικιλότητα και τη Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Επίσης, μας έδωσε τις αρχές του Ρίο, συμπεριλαμβανομένων της Αρχής της Πρόληψης και της Αρχής ο Ρυπαίνων Πληρώνει.

Ανανεώνοντας το πρόταγμα της αυτονομίας μέσα από αλληλέγγυες συλλογικές πρακτικές επιβίωσης

Του Σταύρου Σταυρίδη*
Δεν βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η ζωή μας κυλάει κανονικά, όπου τα ερωτήματα τίθενται από μια συνθήκη όπου έχουν εξασφαλιστεί τα βασικά δεδομένα προβλεψιμότητας του μέλλοντος μιας κανονικής ζωής, αλλά σε μια περίοδο κρίσης όπου πολλά από αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα δεν είναι πια δεδομένα. Αυτή η νέα συνθήκη έχει θέσει με καινούργιο τρόπο ένα ερώτημα το οποίο διαμορφώνεται όχι μονάχα στα μυαλά εκείνων που είχαν μια εμπλοκή με το πρόβλημα της ανθρώπινης χειραφέτησης και προσπαθούσαν με τον ένα ή άλλο τρόπο να το αρθρώσουν σε μια πολιτική, αλλά και στα μυαλά εκείνων που αυτό τους φαινόταν πολύ μακρινό ή αδιάφορο. Το ερώτημα αυτό είναι: μπορούμε, με τις συνθήκες που ζούμε, εμείς οι ίδιοι να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Είναι δυνατό, καθώς αδιαφορεί πλέον το κράτος, ως μηχανή αναπαραγωγής της κοινωνίας, για τη ζωή μας, να ρυθμίσουμε εμείς αυτή τη ζωή;

Το πλοίο των ηλιθίων

Μια φορά και έναν καιρό, ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί ενός πλοίου έγιναν τόσο ματαιόδοξοι από την ικανότητά τους στην ναυτική τέχνη, τόσο ανόητα ασεβείς και τόσο εντυπωσιασμένοι με τους εαυτούς τους που οδηγήθηκαν στην τρέλα.
Έστρεψαν το πλοίο βόρεια και προχώρησαν μέχρι που συνάντησαν παγόβουνα και επικίνδυνους ογκόπαγους. Συνέχισαν να πηγαίνουν βόρεια σε όλο και περισσότερο επικίνδυνα νερά με μόνο σκοπό να δώσουν στους εαυτούς τους ευκαιρίες να πραγματοποιήσουν ακόμα περισσότερα λαμπρά κατορθώματα στην ναυσιπλοΐα.
 
Ronin "Il Galeone"

Καθώς το πλοίο έφτανε σε όλο και υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη, οι επιβάτες και το πλήρωμα γίνονταν όλο και περισσότερο δυσαρεστημένοι. Άρχισαν καυγάδες μεταξύ τους και παράπονα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν.