Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Γ. Παπακωνσταντίνου: ¨Ο ευπατρίδης" (Βίντεο)


Το αστικό πολιτικό σύστημα βρισκόμενο σε βαθιά κρίση αναγκάζεται να «θυσιάσει» «δικά του παιδιά» για να καλλιεργήσει την μαζική αυταπάτη ότι διαθέτει μηχανισμούς «αυτοκάθαρσης».

Το τελευταίο του «θύμα» -και με αφορμή την περιβόητη νέα «λίστα Λαγκάρντ»- είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου στον οποίο αποδίδουν ότι συγγενείς του διαθέτουν δύο λογαριασμούς οι οποίοι περιλαμβάνουν ο ένας 1.222.000 δολάρια ενώ ο άλλος δεν εμφανίζει κίνηση ποσών καθώς είναι κλειστός.

Τα βίντεο που παραθέτουμε είναι απ' την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σ' αυτά ακούμε τις τοποθετήσεις του Δ.Παπαδημούλη απ' τον ΣΥΡΙΖΑ και του Σ. Χαλβατζή από το ΚΚΕ.

 Οπως και να είναι, παρακολουθώντας αυτή την εξέλιξη εμείς ποτέ δεν είμαστε αφελείς να πιστέψουμε ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατά την θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών πτώχευσε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, προς όφελος μιας χούφτας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών, γιατί έτσι του επέβαλε «το εθνικό συμφέρον» που επικαλούταν, ούτε ότι ο ίδιος όταν βρισκόταν στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ έβαλε την σφραγίδα του στην περιβαλλοντική χρεοκοπία και η περιβαλλοντική πτώχευση, της χώρας, από αφέλεια. Απλώς έκανε την καβάτζα του, ο άνθρωπος, μην υπολογίζοντας ότι θα βρισκόταν στα αζήτητα της πολιτικής ζωής και θα τον χρησιμοποιούσαν σαν θύμα για επικοινωνιακές πολιτικές σκοπιμότητες.

Ηταν «καμένος» έτσι κι αλλιώς αφού ακόμα και δημοσιεύματα του αστικού τύπου τον είχαν στοχοποιήσει, ίσως επειδή ο ίδιος νιώθοντας κάποια στιγμή παντοδύναμος δεν κρατούσε ούτε τα προσχήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ένα περασμένο τρισέλιδο δημοσίευμα απ’ το «Ποντίκι» το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτό που έχει συμβεί τους τελευταίους 8 μήνες στο ΥΠΕΚΑ συνεπάγεται την αμετάκλητη περιβαλλοντική χρεοκοπία σε βάρος των πολιτών αλλά και της οικονομίας. Νομοθετήματα που κατεδαφίζουν το κράτος δικαίου, καταργούν κάθε έννοια ισονομίας, ισοπολιτείας και διαγράφουν θεμελιώδεις αρχές του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού σε βάρος της κοινωνίας. Νομοθετήματα που ακυρώνουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και εξυπηρετούν ομάδες συμφερόντων»
 


προσθήκη από antinewskilkis:
Όπως θα προσέξατε στο παραπάνω τρισέλιδο δημοσίευμα απ' το "Ποντίκι", αυτό που περήφανος παρουσίαζε ο υφυπουργός του (του κ. Παπακωνσταντίνου) κ. Μανιάτης σαν νέο μεταλλευτικό κώδικα στους εκπροσώπους του νομού, αλλά και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του, το δημοσίευμα, μαζί με τ' άλλα αντίστοιχα νομοσχέδια, τα χαρακτηρίζει "δωράκια" προς "ομάδες συμφερόντων" και "περιβαλλοντική χρεοκοπία" . προφανώς πρόκειται για διάσταση απόψεων.
δείτε τα κι εδώ: http://topontiki.gr/article/28761
                            http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/12/28/diagrafi-papak/#more-20696
και απολάυστε τον (Γ. Παπακωνσταντίνου) θιγμένο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου