Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Προταγματική αφίσα από Καθ' οδόν

Ενάντια στον ανταγωνισμό και τον “πόλεμο όλων εναντίων όλων”, προτάσσουμε την αλληλεγγύη, τους συλλογικούς κοινωνικούς/ταξικούς αγώνες και τον πόλεμο εναντίον του κράτους και των αφεντικών.

Ενάντια στη φιλανθρωπία των μεγαλοαστών, των καναλαρχών, της εκκλησίας καθώς και κάθε μορφή ελεημοσύνης, προτάσσουμε την αξιοπρέπεια και την αλληλοβοήθεια μεταξύ ισότιμων και ελεύθερων ανθρώπων.

Ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία προτάσσουμε τη συνεργασία και τον αγώνα όλων των καταπιεσμένων κι εκμεταλλευόμενων ανθρώπων, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, φύλου, σεξουαλικής ταυτότητας, για την κοινωνική απελευθέρωση.

Ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και την ένταση της λεηλασίας της φύσης, προτάσσουμε την κατάργηση της κυριαρχίας του καπιταλισμού πάνω στο φυσικό κόσμο και την αρμονική μας συνύπαρξη με αυτόν.
Ενάντια στις εκλογικές αυταπάτες, την προσκόλληση στους αστικούς θεσμούς και τη λογική της ανάθεσης που προωθούν δεξιά και αριστερά κόμματα προτάσσουμε την άμεση, αδιαμεσολάβητη δράση και τη δημιουργία αυτοοργανωμένων, αντιιεραρχικών δομών αντίστασης και αγώνα στις γειτονιές μας, στους χώρους εργασίας μας, στα σχολεία και τις σχολές μας.

Και τελικά, ενάντια σε ένα καθεστώς που τείνει όλο και περισσότερο στον ολοκληρωτισμό, προτάσσουμε την Κοινωνική Επανάσταση.

Για την καταστροφή του κράτους, του κεφαλαίου και κάθε εξουσιαστικής κοινωνικής σχέσης. Για την απαλλοτρίωση και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, αποφασίζοντας από κοινού για κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Για να χτίσουμε, πάνω στα συντρίμμια του καπιταλισμού μια αυτοδιευθυνόμενη κοινωνία, ένα κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Για την Αναρχία.


το βρήκαμε εδώ: Ελευθεριακός Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου