Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Big Brother (Unfollow)

Διάβασα στο Unfollow που κυκλοφορεί ένα κείμενο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου για την ΕΥΠ, και το μυαλό μου πήγε αμέσως στον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ, τον Νίκο Δένδια, ο οποίος απειλεί με μηνύσεις ευρωπαϊκά ΜΜΕ, την ίδια ώρα που οι εγχώριοι πράκτορες προετοιμάζουν για τα χειρότερα τους δικούς τους ανθρώπους. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον:
Υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών, προερχόμενος από τον καλλιτεχνικό χώρο, δέχτηκε κλήση στο τηλέφωνό του από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ, το οποίο τον προσκάλεσε στο γραφείο του για μια ψευτοκουβεντούλα… γνωριμίας.

«Ξέρεις, πλέον πρέπει να προσέχεις λίγο και να αναθεωρήσεις τη ζωή που κάνεις» του είπε και του εξήγησε ότι «δεν μπορείς πια να κινείσαι στο κέντρο όταν υπάρχουν πορείες». Ο καλλιτέχνης εξήγησε ότι μένει στο κέντρο, οπότε δεν μπορεί να το αποφύγει. «Να προσέχεις το μίσος του κόσμου» συνέχισε τις νουθεσίες του ο εκ των προϊσταμένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών θυμίζοντάς του το περιστατικό με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.
Ο υποψήφιος βουλευτής ένιωσε ακόμη πιο περίεργα όταν ο συνομιλητής του άρχισε να του μιλάει για το πώς θα πρέπει να χειρίζεται την προσωπική του ζωή. «Ξέχνα τα μπαρ και τις γυναίκες. Μπορεί να μπλέξεις. Να σε σταματήσουν σ’ ένα μπλόκο, να έχεις μια γυναίκα που μόλις γνώρισες στο αυτοκίνητο κι αυτή να σου πετάξει ένα σακουλάκι μ’ απαγορευμένες ουσίες. Θα γίνεις βούκινο χωρίς λόγο»…
Προτού προλάβει να αρθρώσει λέξη ο καλλιτέχνης, σκάει μπροστά του και μια άδεια οπλοφορίας. «Πάρε την άδεια και πήγαινε πάρε ένα περίστροφο, φτηνά είναι» του είπε ο πράκτορας που σαν μεγάλος αδερφός φροντίζει τα παιδιά του συστήματος. «Περιμένουμε κλιμάκωση που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς».
Λ. Χαραλαμπόπουλος

πηγή: Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου