Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Όχι άλλο κάρβουνο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής σύντομα ούτε την Κυριακή», τον περσινό Οκτώβριο απετράπη στρατιωτικό πραξικόπημα. Προφανώς, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δούμε σε κάποια λίστα το όνομα του κ. Ψυχάρη και παίρνει ο άνθρωπος τα μέτρα του.
Η αμερικανική πρεσβεία δεν διέψευσε πως επρόκειτο να γίνει στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα -αφού τα πραξικοπήματα στη χώρα μας είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της CIA- αλλά το διέψευσε ο Γιώργος Παπανδρέου, οπότε είναι σαν να το διέψευσε η αμερικανική πρεσβεία.
Σύμφωνα με το Γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ξέρει τι του γίνεται και είναι εντελώς γκάου, οπότε, αν μπουκάρανε ξαφνικά στις 3 το πρωί στο σπίτι του καμιά δεκαριά καραβανάδες με πολυβόλα, θα νόμιζε πως είναι τίποτα άνθρωποι του μόχθου που θέλουν να του προσφέρουν τους μισθούς τους για τη σωτηρία της χώρας αλλά, κυρίως, για τη σωτηρία των τραπεζών και του Λάτση.

Όπως αναφέρει το έγκυρο ρεπορτάζ του Βήματος, οι στρατιωτικοί σκόπευαν να μοιράσουν iPhone στους πολίτες -για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους- , ενώ, αν κάποιοι πολίτες δεν έμεναν ικανοποιημένοι, θα τους έδιναν και καθρεφτάκια.
Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές της εφημερίδας, οι στρατιωτικοί δεν προχώρησαν σε πραξικόπημα, αφενός επειδή τους πρόλαβε το νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που έκανε πρωθυπουργό τον Παπαδήμο και αφετέρου επειδή φοβήθηκαν τους αστυνομικούς.
Ο συνταγματάρχης Αναξαγόρας Στρατοκαυλόπουλος είπε στους άλλους συνωμότες στρατιωτικούς πως η Αστυνομία είναι παντοδύναμη και -ουσιαστικά- έχει υποκαταστήσει τον στρατό, ώστε να προστατεύει την πολιτική χούντα και τους νταβατζήδες της διαπλοκής.
Ο κ. Στρατοκαυλόπουλος θύμισε στους συναδέλφους του την φράση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Χούντας, Σπύρου Μαρκεζίνη, πως, αν είχε προλάβει να φτιάξει τα ΜΑΤ, μάλλον δεν θα χρειαζόταν να επέμβουν τα τανκς στο Πολυτεχνείο και θα είχαμε χούντα μέχρι σήμερα, που έχουμε δηλαδή αλλά την έχουν ψηφίσει οι Έλληνες γιατί κατά βάθος την τραβάει τη χούντα ο οργανισμός τους επειδή είναι δουλοπρεπείς και ζώα.
Από μια άποψη είναι καλό που αποφεύχθηκε το στρατιωτικό πραξικόπημα, γιατί τώρα εκτός -που τους μπάτσους και τους χρυσαυγίτες- θα ήμασταν περικυκλωμένοι και από τους στρατιωτικούς.
Βέβαια, όλοι αυτοί μπορεί να αλληλοεξοντώνονταν -σε μια προσπάθεια να επικρατήσουν- και να αποκτούσαμε επιτέλους άμεση δημοκρατία και να ψηφίζαμε όλοι αμεσοδημοκρατικά για το αν θέλουμε να φύγουν οι μικροπωλητές από το Σύνταγμα ή αν θέλουμε να πάμε πενθήμερη εκδρομή στη Ρόδο. Ναι!!!
Από την άλλη, θέλω να πιστεύω πως ο ελληνικός στρατός είναι δημοκρατικός πια, γιατί, αν είναι και ο Στρατός τίγκα στα φασισταριά -όπως η Αστυνομία-, μακάρι να μπουν οι Τούρκοι μέσα να τους καθαρίσουν όλους μαζί να ησυχάσουμε.
Σε κάθε περίπτωση, από κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα το πάνε τα τελευταία τρία χρόνια -με αποκορύφωμα την πρωθυπουργία Παπαδήμου-, οπότε τι χρησιμότητα θα είχε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα; Αυτό άσ΄το καβάτζα, σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας και του μπει καμιά τρελή ιδέα και κάνει τη μαλακία να μην προσκυνήσει τράπεζες και αγορές.
Οπωσδήποτε, αυτά τα δημοσιεύματα για στρατιωτικό πραξικόπημα έχουν ως μοναδικό στόχο να πειστούν οι πολίτες ότι τάχα μου τώρα έχουμε Δημοκρατία και κινδυνεύουμε με δικτατορία, ενώ έχουμε δικτατορία και υπάρχει ο κίνδυνος κάποια στιγμή να έχουμε Δημοκρατία.
Φυσικά, δεν πρόκειται να οδηγηθεί κανένας στρατιωτικός στη Δικαιοσύνη για το υποτιθέμενο πραξικόπημα.
Έλα μωρέ, πώς κάνετε έτσι για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα; Εδώ δεν οδηγήθηκε κανένας πολιτικός στο δικαστήριο για την χρεοκοπία της χώρας, και θα πάει στο δικαστήριο στρατιωτικός για πραξικόπημα που δεν έγινε; Κρίμα είναι.
Πάντως, η προσωπική μου θέση δεν έχει αλλάξει τα τέσσερα τελευταία χρόνια: Πρέπει να βγει αμέσως ο στρατός στους δρόμους. Για να μας σώσει από την αστυνομία.
(Οι φίλοι αναγνώστες που μένουν στο Παρίσι και μπορούν να με φιλοξενήσουν μέχρι να τελειώσει η κοινοβουλευτική χούντα, η στρατιωτική χούντα και όποια άλλη χούντα προκύψει, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν. Σκοπεύω να μιμηθώ τους περισσότερους Έλληνες αντιστασιακούς επί χούντας Παπαδόπουλου και να συνεχίσω την αντίσταση από το Παρίσι. Θέλω να με πάτε και στην Euro Disneyland να κάνω βόλτα με το τρενάκι. Ευχαριστώ.)

πηγή: Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου