Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ιστορική ευκαιρία και χρέος της Αριστεράς

Την παρούσα ιστορική περίοδο βιώνουμε πολιορκία σε δύο άξονες. Στον άξονα της ατομικής φτωχοποίησης έως εξαθλίωσης και στον άξονα της εκποίησης και εκπόρνευσης του συλλογικού, του κοινού, του δημόσιου πλούτου, των αγαθών και του περιβάλλοντός μας.
Η πολιορκία είναι συνεχής και ο αγώνας άνισος διότι δεχόμαστε ταυτόχρονες σε όλα τα μέτωπα επιθέσεις από το διεθνές κεφάλαιο μέσω εγχώριων επίορκων πολιτικάντηδων, τεχνοκρατών και παπαγάλων.
Ως πολίτης που αγωνίζεται επί είκοσι χρόνια ανιδιοτελώς για την υγιή και ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου του και ως άνθρωπος που αγωνιά για τον άνθρωπο και όχι για τους αριθμούς των στατιστικών δεικτών του κάθε στουρνάρα, έχω να καταθέσω μία πρόταση προς τον Σύριζα, ο οποίος έχει ιστορική ευκαιρία και χρέος να αναλάβει δράση άμεσα και επιτελικά:
Ως αξιωματική αντιπολίτευση, με ό,τι αυτό σημαίνει ως προς τις κρατικές επιδοτήσεις και τα προνόμια τόσων Βουλευτών, έχει υποχρέωση να σταθεί προστατευτικά, διεκδικητικά και οργανωτικά στο πλάι των αντιστεκόμενων και αγωνιζόμενων πολιτών της χώρας.
Έχει την υποχρέωση αλλά και την ιστορική ευκαιρία να γίνει ομπρέλα όλων των ανθρώπων που αγωνίζονται για την ατομική και συλλογική αξιοπρέπεια και για την προστασία της πατρίδας μας.

Η πρότασή μου περιλαμβάνει τους εξής άξονες:
Δημιουργία δύο πλήρως στελεχωμένων γραφείων. Το ένα για την κοινωνική αλληλεγγύη στον άνθρωπο ενάντια στην ατομική εξαθλίωση και το άλλο για την αγωνιστική αλληλεγγύη στις συλλογικότητες ενάντια στην εκπόρνευση του φυσικού περιβάλλοντος και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
Οι μισθοί, τα επιδόματα, οι επιστημονικοί συνεργάτες, ακόμα και οι τηλεφωνικές γραμμές των Βουλευτών του Σύριζα, επιβάλλεται να τεθούν στην υπηρεσία αυτών των δύο γραφείων.
Είναι ιστορική ευκαιρία και ταυτόχρονα απόλυτο χρέος της Αριστεράς να γίνει ομπρέλα, να οργανώσει, να φέρει σε επαφή, να βοηθήσει, να καθοδηγήσει, να γίνει το επιτελικό όπλο σε κάθε επίπεδο (από τη Βουλή έως τις αίθουσες των δικαστηρίων και του ΣτΕ αλλά και έως την αντίσταση στο “πεδίο της μάχης σώμα με σώμα”), όλων των αντιστεκόμενων σε αυτή την πολιορκία πολιτών της Ελλάδας.
Να αποτελέσει τον νομικό σύμβουλο, τον επιστημονικό συνεργάτη και τον έμπιστο πολιτικό τού κάθε πολίτη που νιώθει ότι εξευτελίζεται ή εξαθλιώνεται ή αδικείται ή χάνει μέρος της αξιοπρέπειάς του. Της κάθε συλλογικότητας που αγωνίζεται με μοναδικό όπλο το μεράκι των μελών της και την αγάπη τους για τον τόπο, ενάντια στο τέρας των πολυεθνικών ερπυστριοφόρων που σε λίγον καιρό θα κατασπαράξουν την ψυχή του ελληνικού τοπίου.
Να γίνει η Αριστερά ο σύμμαχος και το αποκούμπι κάθε Έλληνα πολίτη που νιώθει αυτή τη στιγμή, παρόλους τους αγώνες του και το πείσμα της ψυχής του, αδύναμος να ανακόψει αυτή την καταστροφική λαίλαπα, η οποία θα μετατρέψει την Ελλάδα σε εργοτάξιο και κατόπιν σε εργοστάσιο με εξαθλιωμένους άνεργους.
Η Αριστερά επιβάλλεται να λάβει αποφάσεις και να δράσει πολύ σύντομα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει και καμία περίοδος χάριτος. Η αριστερή ιδεολογία δεν γεννήθηκε προχτές, μετά τις εκλογές και το υψηλό ποσοστό του Σύριζα, ούτε είναι υπό σκέψη και υπό διαμόρφωση αυτόν τον καιρό. Υπήρχε, με βάση τα ιδανικά της πορευόμασταν τόσα χρόνια, και πρέπει τώρα, με τα πολύ περισσότερα υλικά μέσα που της δίνει η αστική δημοκρατία, να προσπαθήσει να δράσει, να παράξει πολιτικό έργο, να αντισταθεί, να σταθεί ως ύψιστος σύμμαχος, οργανωτής, διεκπεραιωτής και σύμβουλος των πολιτών που την εμπιστεύθηκαν αλλά και όσων θα συνειδητοποιήσουν στο μέλλον την επερχόμενη καταστροφή. Η Αριστερά επιβάλλεται να είναι παρούσα καθημερινά σε όλη την ελληνική επικράτεια με στόχο την αλληλεγγύη στην αντίσταση για την αποτροπή της ανθρώπινης εξαθλίωσης και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών.

πηγή: Γιάννης Μακριδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου